WK U18 DIV IIB, game 1: CHN - BEL: 3-4 aps (1-1;0-0;2-2)(0-0)(0-1) WK U18 DIV IIB, game 1: CHN - BEL: 3-4 aps (1-1;0-0;2-2)(0-0)(0-1)

De Belgen zijn de dappersten aller Galliërs !

Na een heuse marathonwedstrijd, is het kleine België erin geslaagd de Volksrepubliek China te verslaan. België zou een moeilijke eerste periode doormaken en moest na een kwartier het openingsdoelpunt toestaan.  Maar minder dan drie minuten later slaagde Stefaan Swennen erin gelijk te maken, na een beslissende pass van Virgil Delbrasine.  Met deze 1-1 stand zochten de spelers   de vestiaires op. Belgie slaagde er tijdens de tweede periode meer in om het spel in evenwicht te houden en de schoten op doel werden langs beide kanten zeldzaam. De stand veranderde dan ook niet meer voor het begin van de derde periode.

China voerde dan het tempo op en scoorde twee keer in minder dan vijf minuten. Onze jongens werden daardoor echter niet ontmoedigd en slaagden erin twee keer te scoren binnen de negentig seconden.. Eerst Stefaan Swennen (assists van Kevynn Aertsen en Jordi Laan) en vervolgens de zelfde aanvalslijn, deze keer met Kevynn Aertssen op assist van Jordi Laan. Tussen de twee Belgische doelpunten had China echter een strafshot gemist…een keerpunt in de wedstrijd

Gedurende meer dan tien minuten, volgen de aanvallen vervolgens elkaar op, zonder succes, zodat verlengen onafwendbaar werden.  Ook hierin konden de ploegen geen afstand van elkaar nemen, zodat overgegaan moest worden naar het nemen van penalty shots.  Het werd een lange beproeving voor beide teams. Het was wachten tot de 23ste poging vooraleer het pleit uiteindelijk beslecht werd in ons voordeel; Bram Jlijsen maakte een einde  aan de suspens die, laat ons hopen, niemand noodlottig is geworden.

Nog een woord van de manager ter plaatse, Laurens Luykx:

“De U18 heeft vandaag een prachtige prestatie neergezet tegen een sterk China. China had misschien de betere spelers maar Belgie stond zeer sterk als team, het jongste team trouwens van het WK. Onze rookies Stefaan Swennen en Tex Claessens moeten beiden in juni nog 15 worden. Als het op het ijs al eens mis liep dan konden we steeds vertrouwen op goalie Keanu Evers. In de derde periode konden we een 3-1 achterstand nog rechtzetten waardoor China de laatste twee minuten begon te twijfelen en eieren voor hun geld kozen en het zekere punt verkozen boven een mogelijke fatale tegengoal. Pas bij het 12de penaltyshot !!! was België winnaar.”  Laurens Luykx

Speler van de match: Virgil Delbrassine

CHN - BEL: 3-4 aps (1-1;0-0;2-2)(0-0)(0-1)

Goals: 15:15 [1-0] Yu Mingrunze (Zangh Zesen -Lu Hengnan); 17:46 [1-1] Stefaan Swennen (Virgil Delbrassine); 42:46 [2-1] Yu Mingrunze (Ying Rudi - Huang Peng); 44:44 [3-1] Zhang Zesen (Zhang Pengfei); 46:06 [3-2] Stefaan Swennen (Kevynn Aertssens - Jordi Laan); 48:29 PP1 [3-3] Kevynn Aertssens - Jordi Laan). Winning Penaltyshot: Virgil Delbrassine.

Jullie kunnen alle wedstrijden op de voet volgen door op volgende link te klikken:

Via de website van de IIHF zullen alle wedstrijden van het WK in Tallinn uitzenden.

Posted on April 14, 2014 at 18:45 by MK