Terugblik op het Nationaal U18 team in Belgrado Terugblik op het Nationaal U18 team in Belgrado

Terugkijkend op het voorbije WK U18 in Belgrado kunnen we stellen dat onze spelers de meeste wedstrijden naar vermogen gespeeld hebben.
Onze NT spelers hebben als groep één wedstrijd, tegen Australië, beneden hun kunnen gespeeld. De andere wedstrijden hebben de jongens goed gespeeld maar lukte het net niet om te scoren voor de winst. Foutjes die we maakten, werden afgestraft terwijl wij niet altijd in staat waren te profiteren van foutjes van de tegenstanders. De teams waar we tegen spelen zijn het afgelopen jaar harder gegroeid; hebben meer spelers met goede skills en een betere conditie. Wij hebben een aantal spelers die perfect in staat zijn om het niveau te halen dat we dienen te hebben voor Divisie 2 bijvoorbeeld. Een aantal spelers in de selectie komen zichtbaar te kort misschien deels te wijten aan het feit dat we een jong team met heel wat 16 jarigen in onze selectie hadden.
Skills training en conditie is iets waar je focus binnen een nationaal team niet op zou hoeven te liggen. Dat gebeurt doorheen het hele jaar, ja ook in de zomermaanden, door de spelers zelf, al dan niet in hun club. Met de nationale selecties kunnen we werken aan het tactische, via team trainingen en zo spelsituaties te simuleren. Dit kan alleen doeltreffend als je met een groep kan werken die allemaal een vergelijkbaar niveau hebben en conditioneel in staat zijn 5 volledige wedstrijden en een aantal trainingen te doen binnen 8 dagen. Het niveau in Divisie 2B is de voorbije jaren gestegen, Team Belgium is niet mee gegroeid. Welke natuurlijke of structurele voorsprong hebben landen als Spanje, Servië of Australië op ons? Geen! Er wordt er over het hele jaar meer gewerkt; door de spelers, de coaches en de clubs. De belangrijkste conclusie is dat we niet voldoende kwaliteit aan spelers voortbrengen voor het niveau 2B. Dit kan enkel veranderen als we samen, zowel federatie als clubs, samen werken aan het verbeteren van het ijshockey niveau. Werken, trainen, investeren; en dat het hele jaar door; in alle geledingen.

Posted on March 28, 2017 at 06:01 by RD

Lions archive