Tallinn, 18.04.14, rustdag... Tallinn, 18.04.14, rustdag...

De wedstrijd tegen Servië was een maat voor niets. Een wedstrijd waar we op voorhand mogelijkheden zagen, werd onze slechtste wedstrijd van het WK.

In de eerste periode konden we na een 2 - 0 achterstand tegen scoren via Jul Van Mele en konden we 10 minuten lang de Serviërs domineren. Hierdoor gingen we toch met enige verwachting de tweede periode in maar ofwel waren er persoonlijke fouten ofwel werden de richtlijnen van de coaches niet opgevolgd. Op deze manier werden we bijna overspeeld door de Serviërs.

Op zo een dagen dat niets dan lukt, viel goalie Keanu Evers ook nog gekwetst out. Later werd in het ziekenhuis een enkelletsel vastgesteld en is Keanu out voor de resterende twee wedstrijden van het WK.

Het ziet er naar uit dat onze laatste wedstrijd tegen IJsland alles gaat bepalen. Een vierde plaats maar ook degradatie naar Divisie III is nog mogelijk.

Vrijdag is het opnieuw een rustdag waar we na een training en gesprekken met de spelers terug de focus op de resterende wedstrijden gaan leggen.

Dit moet en kan beter, getuige hiervan is onze eerste wedstrijd tegen China en onze goede uitslagen tijdens de voorbereiding van het WK. Laurens Luykx

Alle uitslagen, foto’s, statistieken van het WK in Tallinn :

http://www.iihf.com/competition/372/statistics.html

Posted on April 18, 2014 at 14:37 by MK

Lions archive