Het WK U18 komt snel dichterbij! Het WK U18 komt snel dichterbij!

Inderdaad, eind volgende week vertrekt de RBIHF bus met Equipment Manager Patrick Mondelaers aan het stuur met de bus al naar Novi Sad om daar de Belgische selectie natuurlijk te voorzien van alle materiaal en op te vangen bij aankomst in het hotel en op de ijsbaan. De Belgische selectie bereidde zich de voorbije weken voor onder de supervisie van U18 Bondscoach Philippe Cools, geflankeerd door Marc Fransen, en rondt de voorbereiding af met een oefenwedstrijd nu maandagavond tegen het Division 1-team van Cold Play Sharks Mechelen.
Prognoses maken voor dit WK U18 is meer dan delicaat. Hoe sterk is de tegenstander? Welke zijn hun troeven, hun zwakke punten? Tot waar reiken de mogelijkheden van onze jongens, zowel als groep als van elke speler? Meer dan moeilijk dat allemaal nu al te weten, laat staan te voorspellen.
Op papier heeft ons Belgisch team zijn mogelijkheden met enkele jongens in de selectie die of in een hoogstaande buitenlandse jeugdcompetitie meedraaien of al op BeNe-League niveau meedraaien of al wat WK’s speelden, sommigen zelfs al bij U20 in Spanje eerder dit seizoen. Anderzijds zijn de concurrenten niet van de poes. Naast Ijsland en Australië staan immers ook Nederland, Spanje en gastland Servië op de wedstrijdkalender. Deze drie gaan ongetwijfeld voor een promotieticket, dus mikken op goud. Ons Belgisch team zal vanaf wedstrijd 1 op scherp moeten staan om dadelijk de nodige punten te pakken en alzo met vertrouwen deze zware confrontaties tegemoet te gaan.  
Maar eerst nog de waardevolle oefenmatch voor ons NT U18 nu maandag 06 maart om 20u30 in Mechelen tegen de leider in Divisie 1, Cold Play Sharks. Wil je een leuke ijshockeywedstrijd zien op maandagavond, moet je er zeker bij zijn! [Cold Play Sharks - NT U18: 5-7 (1-2;1-3;3-2)]

Posted on March 5, 2017 at 16:31 by RD

Lions archive