WK DIV IIA BEL - ISR (1-3,2-0,0-0,1-0) 4-3 WK DIV IIA BEL - ISR (1-3,2-0,0-0,1-0) 4-3

Al van bij de start van de wedstrijd was België op achtervolgen aangewezen, want na amper zes minuten bracht Frenkel Israël 0-1 voor. Coach Paul Vincent las zijn manschappen de levieten, maar dat mocht niet baten. Twee minuten later zette Sherbatov immers de 0-2 op het bord. België knokte zich weer in de match en Bryan Kolodziejczyk nette de aansluitingstreffer. Net voor de pauze kreeg België echter een nieuwe dreun met een derde Israëlische goal van Eizenman. In de tweede periode startte Israël weer erg gretig, maar goalie Bjorn Steijlen had enkele schitterende reddingen in huis. Dat inspireerde blijkbaar zijn teamgenoten, want in amper twee minuten tijd werd de achterstand omgebogen in 3-3. Vincent Morgan nam de eerste goal voor zijn rekening en even later stelde Don Geerts gelijk. Beide teams dwongen daarna nog enkele mooie kansen af, maar gescoord werd er niet meer. In de derde periode was België duidelijk baas. Dat overwicht leverde ook een resem kansen op, maar die verden niet verzilverd. Zo moest de beslissing vallen in de extra tijd. Daarin zorgde Israël voor het eerste gevaar, maar Bjorn Steijlen weerde het schot en bij de daaropvolgende aanval scoorde Dennis Swinnen de golden goal.

Goals: 06.30 Frenkel 0-1; 08.52 Sherbatov 0-2; 13.42 Bryan Kolodziejczyk 1-2; 17.48 Eizenman 1-3; 26.24 Vincent Morgan 2-3; 28.16 Don Geerts 3-3; 61.19 Dennis Swinnen 4-3.

Posted on April 12, 2014 at 13:28 by AF