Belgen klaar voor het WK Belgen klaar voor het WK

Het aftellen is begonnen, want maandag start in Reykjavik het WK Divisie IIA. Het Belgische nationale team krijgt er alvast een druk programma voorgeschoteld met maar liefst vijf wedstrijden in zeven dagen. Het speelschema van de Belgen ziet er als volgt uit:

  • 13 april 2015 om 22u: IJsland - België
  • 14 april 2015 om 18u30: België - Spanje
  • 16 april 2015 om 15u: Roemenië - België
  • 17 april 2015 om 15u: België - Servië
  • 19 april 2015 om 18u30: Australië - België

Dit zware programma schrikt ons nationale team allerminst af, want de Belgen koesteren de nodige ambities. Bondscoach Paul Vincent is alvast formeel:

“Wij willen graag meestrijden voor een medaille en dan natuurlijk liefst de gouden. Een podiumplaats is zeker haalbaar, want we komen in IJsland tegenover bekende teams te staan. De poule is exact dezelfde als de vorige seizoenen en alle ploegen zijn vergelijkbaar. Wij zullen daarentegen de verrassing van het tornooi zijn, omdat wij dit jaar met een heel ander team op het ijs verschijnen. We hadden dringend verandering nodig en er is ook een verjonging doorgevoerd. Maar veel belangrijker nog is de mentaliteitswijziging. Het zijn stuk voor stuk werkers geworden en iedereen is erg leergierig. Enkele jongens spelen hogerop, maar er staan geen helden op het ijs. Als we op dit WK goed spelen als team, is een prima resultaat zeker haalbaar. Het eergevoel in de groep is alvast erg groot.”

Attachments

Posted on April 11, 2015 at 17:39 by AF

Lions archive