WK SEN in Reykjavik geannuleerd WK SEN in Reykjavik geannuleerd

BERCHEM  Ondertussen hadden we het wel reeds zien aankomen. In het kielzog van de Corona-crisis werden reeds eerder een aantal WK-toerooien door de IIHF geannuleerd, waaronder o.a. het WK U18 DIV2B in Istanboel, Turkije waaraan onze U18-selectie aan zou deelnemen. Aangezien het Coronavirus COVID-19 nog steeds verder oprukt, blijven de internationale sportfederaties wereldwijd sportevents annuleren. 

Zo heeft de IIHF opnieuw een reeks WK-toernooien afgelast. Ditmaal ook het WK SEN DIV2B in Reykjavik waaraan ons seniorenteam zou deelnemen. 

Uiteraard zijn wij als federatie teleurgesteld, maar wij begrijpen de ernst van de situatie en zoals reeds eerder gecommuniceerd, blijft veiligheid van onze spelers, begeleiders en supporters de prioriteit. Vandaar ook onlangs onze beslissing om alle activiteiten in eigen land op te schorten tot nader order. 

Hiermee eindigt dan ook de internationale campagne van onze Nationale teams voor seizoen 2019-2020, in mineur weliswaar, met twee annuleringen. 

Ter herinnering, onze dames behaalden zilver op het WK Dames DIV3 in Bulgarije, Sofia en onze U20 eindigden op de 5de plaats op het WK DIV2B in Gangneung, Korea. Anke Steeno Olympisch goud op de Winter Youth Olympics in Lausanne.

 

Posted on March 13, 2020 at 21:48 by CP

Lions archive