WK Seniors 2016 in Jaca WK Seniors 2016 in Jaca

Donderdag 14.04.16: SPANJE vs BELGIË: 4-1 (3-0;1-1;0-0)

Efficiënt Spanje wint van Team Belgium!

Spanje bleek de eerste periode sterk maar vooral efficiënt te spelen; na goed 10 minuten stond de thuisploeg al 2-0 voor en werd goalie Tom Prodi ingeruild voor Mike Jansen. Defensief maakte het Belgisch team het hen makkelijk, aanvallend probeerden onze landgenoten het wel, maar zonder succes. Integendeel, het werd op het kwartier al op 3-0 gezet door de Spanjaarden. Zelfs met 2 man meer op het ijs, bij het begin van de 2de periode, slaagde Team Belgium er niet in de achterstand te verkleinen. In de 26ste minuut scoorde Maxime Pellegrims, verkozen tot beste Speler van de wedstrijd, de aansluitingstreffer. Halfweg de wedstrijd liep Spanje weer uit en gingen we met een 4-1 achterstand de tweede dweilpauze in. In de derde periode probeerde het Belgisch team nog wel de bakens te verzetten, maar slaagde er niet in druk naar voren te ontwikkelen, laat staan de scoremachine op gang te brengen. Een eventuele overwinning kwam nooit dichterbij en het Nederlands team, voltallig aanwezig op de tribunes, zal morgen de promotie willen veiligstellen met een zege. Kijken of Team Belgium dan boven zichzelf kan uitgroeien en zo misschien wel voor een verrassing kan zorgen. Reginald Delmarche

Penalties: ESP, 10 min. (6',2',2') - BEL, 6 min. (0',0',6')
Goalies: BEL, Tom Prodi  [00:00-11:06], 6 shots, 2 goals, 66,67 % / Mike Jansen [11:06-60:00] 26 shots, 2 goals, 92,30 % / Total 32 shots, 4 goals, 87,50 %
Shots on goal: ESP 32 (10,14,8) - BEL 28 (13,10,5)
Best player of the game, Belgium: Maxime Pellegrims.

Per.1: 1-0 (05:19) Pablo Puyuelo Pablo (Carlos Quevedo Carlos - Alejandro Hernandez); 2-0 (11:06) Patricio Fuentes (Adrian Ubieto); 3-0 (13:56) Ignacio Solorzano (Juan Munoz - Patricio Fuentes).
Per.2: 3-1 (25:59) Maxime Pellegrims (Bryan Kolodziejczyk - Ben Vercammen); 4-1 (32:37) Juan Munoz (Patricio Fuentes - Ignacio Solorzano).
Per.3: no goal.