WC 2017 Div.IIA, Galati (Roemenië) WC 2017 Div.IIA, Galati (Roemenië)

Mooie revanche van Team Belgium!

Vrijdag 07.4.17: IJSLAND vs BELGIË: 3-9 (1-3;2-4;0-2)

Wat een knappe eerste periode van het Belgisch Team tegen de thans te duchten IJslanders, die gisteren nog de Roemenen met 0-2 overwonnen. Het Team was duidelijk van plan hun jarige Coach Gil Paelinck de zegebloemen te kunnen geven, want na 4 minuten werd Vincent Morgan slim aangespeeld door broer Mitch en Vincent opende met de 0-1. In de eerste Belgische powerplay van de match schoof Alexandre Bremer de puck door naar de vrijstaande Frank Neven en onze betrouwbare D knalde hard de 0-2 tegen de netten! Halfweg de eerste periode greep de IJslandse Coach in door in een time-out zijn troepen de levieten te lezen. Na een overbodige crosscheck verdedigde België in zijn eerste penalty-kill snel uit; Vincent Morgan lanceerde nu broer Mitch naar voren en die speelde, op topsnelheid maneuvrerend, de puck mooi door de goalie zijn benen! 0-3 voor de Belgen na een kwartier wedstrijd! In de laatste minuten van de eerste periode liet België een IJslandse aanvaller ongehinderd een rondje schaatsen en aanleggen naar de 1-3. Ruststand 1-3!
Na de dweilpauze bleek al snel dat IJsland er nog in geloofde. Na flauw verdedigend werk tijdens een penalty-kill, kan een IJslandse aanvaller ongehinderd aanleggen en de 2-3 erin schieten. Onmiddellijk daarop speelt de tegenstandeer de puck snel rond en met een gekruist schot van dichtbij maken ze er 3-3 van. De IJslanders marcheren verder naar voor, plots een snelle Belgische uitbraak met 3 man en Bryan Kolodziejczyk schuift door naar Ben Van den Bogaert en die maakt af voor de 3-4. Oeff! België schiet nog op de paal, de puck dwarrelt achter de goalie maar schuift niet over de lijn ondanks eerste Belgische vreugdekreten. Geen afstel want even voorbij halfweg de match dwingen onze Lions een Powerplay af. Daarin wordt een samenspel van Michael Distate en Mitch Morgan door Maxime Pellegrims in het IJslands doel gedevieerd! In de 35ste minuut weer een knappe uitbraak van Mitch Morgan; weer knap afgemaakt door broer Vincent voor de 3-6. De IJslandse goalie wordt gewisseld maar al dadelijk getrakteerd op Belgisch doelpunt nummer 7 ; een knappe aflegger van Ben Van den Bogaert door Yoren De Smet stevig in geknald! Tussenstand na periode 2: 3-7.
In de slotperiode was het zaak de tegenstander zeker niet meer in de wedstrijd te laten komen en daar slaagde Team Belgium prima in. Beter nog, Yoren De Smet werd bij een uitbraakpoging foutief gestopt en verkreeg een penalty shot. Die lepelde Yoren knap voorbij de bezoekende goalie en zo flikkerde de 3-8 op het bord! Wat kansen aan beide kanten; wat frustraties en penalty’s aan beide kanten maar scoren deed België. De broers Morgan konden bij de zoveelste uitbraakpoging nog eens hun kunde showen : nu was het weer de beurt aan Mitch om voor te leggen en diens oudere broer Vincent scoorde zijn derde van de wedstrijd in de 56ste minuut! 3-9 zou ook de eindstand blijven en wat een opluchting & voldoening voor het Belgisch Team en voor de jarige Coach Gil Paelinck.

Per.1: 4:03 [0-1] Vincent Morgan (Mitch Vincent); 09:21 [0-2] PP1 Frank Neven (Alexandre Bremer); 15:07 [0-3] SH1 Mitch Morgan (Vincent Morgan); 17:37 [1-3] Robin Hedstrom (Robert Palsson).
Per.2: 25:50 [2-3] PP1 Andri Mikaelsson (Robert Palsson); 26:24 [3-3] Petur Maack (Steindor Ingason); 27:31 [3-4] Ben Van den Bogaert (Bryan Kolodziejczyk); 31:46 [3-5] PP1 Maxime Pellegrims (Mitch Morgan-Michael Distate); 34:58 [3-6] Vincent Morgan (Mitch Morgan); 35:21 [3-7] Yoren De Smet (Ben Van den Bogaert).
Per.3: 44:01 [3-8] PS Yoren De Smet; 55:14 [3-9] SH1 Mitch Morgan (Vincent Morgan).

Penalties: ISL,16 min. (4',4',8') ▫ BEL, 14 min. (2',4',8')
Goalie: BEL, Arthur Legrand  [00:00-60:00], 25 shots, 3 goals, 88,00 %
Shots on goal: ISL 25 (7,12,6) ▫ BEL 31 (10,12,9)
Best player of the game, Belgium: Bryan Kolodziejczyk