NATIONALE SENIORENPLOEG NOG STEEDS IN MEXICO: SOMBERE VOORUITZICHTEN

Vandaag (22.04.2010) ontvingen we om 18:57 volgende mail van KBIJF-voorzitter Pascal Nuchelmans vanuit Mexico. We geven hierbij de volledige tekst.

 

"Met grote verbazing heb ik vernomen dat men in België er alles aan doet om de gestrande passagiers te helpen.

Ik kan u melden: men doet hier NIETS!!!

Wij zijn de NATIONALE IJSHOCKEYPLOEG van België en we zijn hier met 22 spelers en 7 begeleiders. We hebben de bronzen medaille behaald en waren blij om afgelopen zondag naar huis te komen maar blijkbaar voor onze overheid niet belangrijk genoeg.

We waren vorige week al op de hoogte dat er geen vluchten waren vandaar dat we met KLM en ons reisbureau contact hebben opgenomen en wat denkt u: Zelfs in zo'n noodsituatie zijn de kantoren van KLM gedurende het weekend gesloten en was het wachten tot maandag. Dat onze vlucht geannuleerd werd hebben we zelf via internet moeten vernemen. Geen enkel contact van KLM of met KLM is er geweest.

Gedurende de week zijn we elke dag naar de luchthaven gegaan en ons naar het KLM-kantoor te begeven. Beloftes genoeg maar verder niets. Zo erg dat men het kantoor al zelfs niet meer open doet en ons niet meer te woord wil staan!!!!

Ten laatste zijn we maar naar de Belgische Ambassade geweest hier in Mexico in de hoop hier hulp te krijgen, een grotere domper kun je je niet voorstellen. Wat denkt u dat het antwoord was: We hebben van het Ministerie in Brussel de opdracht gekregen geen bijstand te verlenen, we moeten maar op de luchthaven gaan zitten en afwachten en hopen dat we voor 4 mei terug thuis waren.

Niemand schijnt te begrijpen dat wij als Koninklijke Belgische IJshockey Federatie een kleine federatie zijn met weinig middelen. Dit kost ons €2000 per dag aan hotel en eten voor de groep. We zitten hier nu al minimum 8 dagen vast met een vooruitzicht tot 28 april kost dit ons tussen de 16.000 en 20.000€ die de federatie niet heeft en niemand komt hier in tussen.

Gedurende 2 jaar hebben we de grote verliezen van vroeger moeten wegwerken en we zijn goed op weg om dit sneller te realiseren dan verwacht. Hiervoor hebben we onze vooropgestelde objectieven moeten aanpassen. Maar reserves om dit soort zaken of investeringen te doen zijn er nog niet !!!

Schandalig dat noch de KLM en zeker de Belgische overheid niets voor ons wil doen.

Het lijkt erop dat je als Buitenlander in België beter af bent dat als Belg in het buitenland !!!!!!!!

Sportieve groeten vanuit Mexico." Pascal Nuchelmans


Posted on April 22, 2010 at 21:07 by JC

Lions archive