WK Seniors 2016 in Jaca WK Seniors 2016 in Jaca

Zondag 10.04.16: BELGIË vs SERVIË: 4-2 (1-2;1-0;2-0)

Efficiënt België neemt de maat van Servië!

Het eerste Belgisch schot op doel, van Yoren de Smet, was dadelijk raak en zo kwam Team Belgium al in de eerste wedstrijdminuut op voorsprong! Op het kwartier scoorde Servië de discutabele gelijkmaker. Kort voor affluiten strafte de tegenstander ongelukkig Belgisch puckverlies in het eigen verdedigingsvak af en zo ging het 1-2 de eerste dweilpauze in. De 2de periode kroop Servië graag terug en bleef het spel lang op slot. In de 5de man-meer-situatie voor België schoot Ben van den Bogaert hard en hoog de puck tegen het Servisch net. De derde periode was goed 6 minuten bezig toen weer Ben van den Bogaert de Servische goalie kon bedwingen en Team Belgium met de 3-2 op voorsprong bracht! Sein voor de tegenstander om de kraan vol open te draaien en de Serviërs bekogelden de Belgische goalie Tom Prodi! Maar deze gaf, gesteund door de defensie, geen krimp. Goed 2 minuten voor einde van de wedstrijd zag het er plots rooskleurig uit, toen een Servische speler de strafbank moest opzoeken. Servië haalde zijn zijn goalie eraf om vooraan iets te forceren, maar het was Ben van den Bogaert die, met zijn 3de goal van de dag, de tegenstand definitief uittelde. Vlak na de wedstrijd werd Captain Jordan Paulus uitgeroepen tot Beste Belg van de wedstrijd! Wat een onverwacht mooie 4-2 zege voor dit Team Belgium op deze 2de speeldag!

Penalties: BEL, 10 min. (6',2',2') - SRB, 12 min. (4',6',2')
Goalie: BEL, Tom PRODI [00:00-60:00], 46 shots, 2 goals, 95,65%
Shots on goal: BEL 30 (9,12,8) - SRB 46 (15,16,15)
Best player of the game, Belgium: Paulus JORDAN

Per.1: 1-0 (00:49) Yoren De Smet (Alexandre Bremer – Ben Van den Bogaert); 1-1 (14:55) Srdjan Ristic (unassisted); 1-2 (18:30) Marko Sretovic (Pavel Popravka - Nemanja Vucurevic).
Per.2: 2-2 (33:06) PP1 Ben Van den Bogaert (Timo Dewin).
Per.3: 3-2 (46:18) Ben Van den Bogaert (Jordan Paulus); 4-2 (59:25) PP1 [empty net goal] Ben van den Bogaert (Bryan Kolodziejczyk - Dean Thurura).