Belgische Inline Hockeyteam wint openingswedstrijd op WK

Het Belgische nationale inline hockeyteam debuteert op het Wereldkampioenschap Inline Hockey te Düsseldorf, Duitsland met een overwinning tegen nieuwkomer Iran. Na 15 minuten reguliere speeltijd leidden de Belgen met 5-0. Sinds de eerste deelname op een WK Inline Hockey in 1997 is dit de eerste keer dat onze jongens de openingswedstrijd afsluiten met winst.

De score werd geopend door Ronan Saintrond (Charleroi Wolves/IHCLeuven), gevolgd door een doelpunt van Thomas Deschuytener (Charleroi Wolves/Charleroi Red Roosters) en een doelpunt van Andy Michaux (Charleroi Wolves), gescoord na een slapshot tussen de benen van de Iraanse goalie. Het vierde doelpunt werd gescoord door Damien Hausmann (Liège Silver Eagles/Liège Buffalos), resultaat van individueel werk waarbij hij zich tussen de Iraanse verdediging dribbelde om vervolgens te scoren met een polsschot onder de vanghandschoen van de doelman. Het vijfde doelpunt in het voordeel van de Belgen viel tijdens een powerplay waarbij de Iraanse verdediging op een verkeerd been werd gezet zodat Andy Michaux voor een tweede keer de puck in het net kon drillen op assist van Jean-Francois Lambert (Brussels Phoenix).

Na het Belgische doelenfestijn, kwam het Iraanse team terug door twee goals te scoren binnen de minuut, wat de Belgische verdediging destabiliseerde.

Bij aanvang van de tweede periode scoren de Iraniërs opnieuw twee doelpunten wat resulteerde in een 5:4 op het scorebord. In de laatste minuten echter werden de Belgen opnieuw meester van de wedstrijd en Kenny De Ceulaer (Brasschaat Spins/Deurne Phantoms) scoorde het zesde en laatste doelpunt op assist van Nicolas Carpent (Charleroi Wolves). Eindscore 6:4 in het voordeel van de Belgen.