WHITE CAPS TURNHOUT WINT DE BEKER VAN BELGIE IJSHOCKEY WHITE CAPS TURNHOUT WINT DE BEKER VAN BELGIE IJSHOCKEY

Zangeres Nathalia kreeg van de KBIJF tijdens deze finale HYC Fintro Herentals - White Caps Turnhout het eerste en het laatste woord! Ze gooide de puck in en gaf de beker met de grote oren af aan de winnaar White Caps Turnhout.

Nochtans begon Herentals uitstekend aan deze finale: na 2'35" nette Kyle Doucet op aangeven van Justin Hofstetter. En de thuisploeg bleef beuken! Het was nogmaals Doucet die, in de meerderheid, na 8 minuten goalie Bielek het nakijken gaf. Pas in de slotminuten van de eerste periode kwam White Caps meer in de wedstrijd en even voor het einde scoorde Darren McKague op assist van John Pugliese.

Tijdens de eerste 10 minuten van de tweede periode hielden beide ploegen mekaar in evenwicht en het was tegen de gang van het spel in dat Justin Hofstetter de 3-1 op de bordjes bracht.

In de slotperiode bivakkeerde Turnhout op de helft van HYC.  De 46ste minuut werd cruciaal. Eerst lukte Robert Ross de aansluitingstreffer en enkele seconden later maakte John Pugliese gelijk. Ruim 3 minuten voor het einde werd de Beker 2011 beslist. Volgens ons vloerde de Canadees Justin Hofstetter ongelukkig zijn eigen goalie, maar volgens het arbitraal kwartet Deweerdt-Blockx-Ceuppens en Van den Acker was het Robert Ross die scoorde. Na afloop van de wedstrijd werden Tim Vos(HYC) en Robert Ross(White Caps) uitgeroepen tot beste spelers van hun team.

Van de persbabbel na de wedstrijd onthouden we hetvolgende: Bij White Caps was men niet te spreken dat men geen vak apart voor hun supporters voorzien had en ook de winnende coach Zlatko Hrelja kwam kwaad uit de hoek:"Heb je de nominaties voor coach van het jaar gezien! Ik ben er niet bij!".Voorzitter Guy Van der Stuyft, met zijn traditionele sigaar in de mond,(NIET aangestoken):"We verliezen dit seizoen 4 maal van Herentals, maar de belangrijkste match winnen we". Ontgoocheld in het HYC-kamp was aanvoerder Vincent Morgan:"Dit is mijn 4de bekerfinale en nooit won ik er één". Coach Andy Tenbult:"Ik ben fier op mijn spelers maar ik had hun ook gewaarschuwd.Onze imports haalden hun normaal niveau niet.Ze hebben hun excuses aan de ganse ploeg aangeboden". En dat hebben we zelf gezien: na de wedstrijd ging coach Tenbult een plateau met bier halen en deelde dat zelf aan zijn spelers uit. Verliezen moet ook kunnen. JC