BVB PREVIEW - LIEGE vs HYC BVB PREVIEW - LIEGE vs HYC

Luik Bulldogs heeft de halve finales van de Beker van België bereikt na een spannende serie met Turnhout White Caps, welke een verlenging nodig had in de tweede wedstrijd om een beslissing te forceren.

Op de Maaslandse Wintertuin in Maaseik boekte Luik een nipte 5-4 overwinning, na terug te komen van een 2-4 achterstand aan het einde van de tweede periode. Alexandre Bremer was met drie goals de held voor de Luikenaren.

In Turnhout verloor Liège in reguliere speeltijd weliswaar met 6-5, maar na een noodzakelijke verlenging die reeds binnen drie minuten beslist was in het voordeel van de Bulldogs, plaatsten zij zich voor de halve finale.

Deze laatste horde voor een eventuele plaats in de finale van de Beker van België zal echter geen makkelijke opgave zijn voor het team van Ricardo Muller, welke het op mogen nemen tegen een ijzersterk HYC Herentals.

De huidige beker houder, welke tevens deelneemt aan de Nederlandse Eredivisie, had weinig moeite met hun tegenstander in de kwartfinale.

Ondanks dat HYC slechts met twee van hun imports mag aantreden in hun beker wedstrijden, versloegen zij Eeklo met 18-4 en 20-3 en stoomde zo door naar de halve finale strijd.

Terwijl HYC goals kon vinden in grote getallen en van de meeste van hun spelers, waren het toch Tyler Melancon en Timo Dewin die vaak de show konden stelen en beide goed waren voor negen punten. Dries Leirs is een andere speler om rekening mee te houden en die ook van zich liet spreken met vijf doelpunten en zeven assists.

De best-of-two serie tussen beide ploegen start op zaterdag in Maaseik om 20:30 en zal dan een beslissing hebben na de wedstrijd van zondag om 20:00 op het Netepark in Herentals.

De wedstrijd op zaterdag staat onder leiding van Filip Kalse terwijl Hub Van Grinsven Jnr de wedstrijd zondag zal fluiten.

Posted on November 15, 2012 at 12:00 by MC