03.01.2009: WHITE CAPS TURNHOUT WINT BELGISCHE BEKER 03.01.2009: WHITE CAPS TURNHOUT WINT BELGISCHE BEKER

Voor de derde opeenvolgende maal verhuist de "Beker van België" naar het Kempisch IJsstadion van Turnhout. In een goede wedstrijd kon Turnhout pas in de slotminuten afstand nemen van Herentals.

Coach Bill Morgan (HYC) pakte, voor insiders, uit met een verrassing van formaat  door Kevin Van Looveren onder de lat te plaatsen in plaats van Ben Morgan. Op de prestatie van Van Looveren viel trouwens niets op aan te merken. In de eerste periode bleef de wedstrijd lange tijd op slot tot Franki De Masi (W) na 6 minuten een eerste shot op doel gaf. Na ruim 11 minuten bracht Jim Kehoe de 0-1 op de bordjes toen HYC met een man meer op het ijs stond. Amper 20 seconden later was alles te herdoen na een rommelgoal van Marek Ziarny (W). En nog eens een minuutje later bracht Jonas Westerlund Turnhout op voorsprong. Een juiste ruststand.

Na de eerste thee kwam een bijzonder gemotiveerd Herentals uit de kleedkamer en zorgde voor meerdere kansen. Na 35 minuten misten zowel Mike Wehrstedt (H) als Bjorn Nuyts (H) de kans op de gelijkmaker.

En die gelijkmaker kwam er na 47'47" met een afstandskogel van Jim Kehoe(H) die op het laatste moment nog door Mike Wehrstedt werd afgeweken. En dan het kantelmoment van de wedstrijd: na 49 minuten wedstrijd staat Herentals met 5 pionnen op het ijs tegen 3 voor Turnhout. Bij HYC wordt de puck verloren en Frank De Masi ontsnapt met de rubberen schijf die hij mooi panklaar legt voor de goedgevolgde Jonas Westerlund die er 3-2 van maakt. En later prikt Ward Szarzynski (W) de 4-2 binnen en de wedstrijd is gespeeld... denkt men. 5 minuten voor het einde is het opnieuw Jim Kehoe die voor de treffer van de hoop zorgt (4-3). De Roodwitten zetten nog een eindoffensief in, maar Peter Vetri houd zijn netten nog gaaf.

Persconferentie: White Caps Turnhout (Zlatko Herlja en Ward Szarzynski): "Wij zijn van onze eigen kracht uitgegaan. Herentals speelde anders dan normaal en daar hadden we moeite mee. Wij zijn meer technisch en zij meer fysiek dachten we... maar daar was er zeker in de eerste twee periodes niets van te merken".Kapitein Szarzynski voegde er nog aan toe: "Vandaag gaan we feesten maar vanaf morgen zetten we alles op het Kampioenschap van België. 3 opeenvolgende Bekers en 4 opeenvolgende Kampioenschappen zouden zeker niet misstaan".

HYC was vertegenwoordigd op de persconferentie door de jongste speler op het ijs: Jens Engelen (#9). "We begonnen zenuwachtig en in de eerste periode waren we niet super. De tweede periode was voor ons en we hebben enkele mooie kansen gekregen om gelijk te maken en zelfs op voorsprong te komen." En over het afscheid van Rob Goris: "Een waardige kapitein en een geboren leider gaat ons verlaten. We hadden toch zo graag de overwinning aan hem opgedragen... maar het heeft niet mogen zijn".