Inline U19 Nationaal team wint van Duitsland. Inline U19 Nationaal team wint van Duitsland.

Tijdens hun eerste oefeninterland in voorbereiding op de wereldkampioenschappen inline-hockey voor junioren U19 in Toulouse (FR) later deze zomer namen de Belgen het afgelopen zaterdag 15 maart in Dusseldorf op tegen het Duitse Nationale U19 inline hockey team.

Dit was tevens het eerste officiële optreden van het Belgische team na de opstart van het Nationale programma in September van dit seizoen. Het team van Thomas DESCHUYTENER netjes uitgedost in nieuwe uniformen was voor de gelegenheid de ganse dag naar Düsseldorf afgereisd om vooraf aan de wedstrijd nog een tactische meeting en training te laten doorgaan. Een zeer goede beslissing bleek achteraf.

De wedstrijd begon erg aftastend en al snel wist de Duitse motor de puck tot 2 maal voorbij de doellijn te krijgen. Voor de Belgen was het allemaal wat wennen aan de FIRS spelregels die behoorlijk afwijken van de IIHF spelregels en zorgen voor een heel andere tactiek, maar zienderogen kwamen de Belgen in de wedstrijd en werden er heel wat kansen gecreëerd.

Voor het grootste deel van de wedstrijd wisten de Belgen de schade te beperken tot 1 doelpunt achterstand, maar in de laatste 10 minuten gingen zij erop en erover.
Tot in de laatste 2 minuten wisten de Belgen 2 doelpunten voorsprong te behouden. Hoewel ze in de laatste minuut toch nog 1 doelpunt moesten prijs geven sloten de Belgen de wedstrijd erg verassend af met een 5-6 winst.

Een meer dan opmerkelijk resultaat dat voor een zeer jong en nieuw team. In de volgende weken zal er nog heel wat getraind worden en in Mei ontvangen wij het Duitse team in Beveren. Ook hier zullen wij U tijdig over informeren.

Posted on March 18, 2014 at 15:00 by MV