Het nieuwe seizoen staat in de startblokken en naast de diverse jeugdcompetities, recreantenreeksen en de Seniors Div 3, Div 2 en Divisie 1 hebben we natuurlijk de Bekercompetitie.

De Bekercompetitie telt dit jaar 6 deelnemers; naast de 4 BeNe-league clubs Bulldogs Liège, Chiefs Leuven, HYC Era Renomar en Phantoms Antwerp nemen immers ook 2 ambitieuze Divisie 1-clubs deel, met name Sharks Mechelen en Turnhout Tigers.

Vandaag nemen we 2 Antwerpse teams kort onder de loep; Cold Play Sharks Mechelen en Phantoms Antwerp. Later deze week de a...

Posted on September 19, 2017 at 19:48 by RD

Afgelopen weekeinde op 26 en 27 Augustus kwamen de Belgische ijshockeyscheidsrechters samen voor het jaarlijkse scheidsrechter weekeinde. Traditiegetrouw is dit het laatste vrije weekeinde alvorens de eerste vriendschappelijke wedstrijden aanvatten.

Naast de gebruikelijke theorie en reglementering werden de scheidsrechters dit jaar ook onderworpen aan fysieke en schaats technische proeven. In totaal namen 31 officials deel aan het weekeinde waaronder een 3-tal nieuwe krachten die het korps dit jaar zullen versterken.

De aangroei van het korps is beperkt omdat het jammer ...

Posted on September 1, 2017 at 08:00 by MV

Het nieuwe seizoen in de BeNeliga nadert met rasse schreden. IJshockey Nederland sprak met voorzitter Pascal Nuchelmans over de opzet van het jaar.

Welke clubs doen er komend seizoen mee in de BeNeliga?

Nuchelm...

Posted on August 27, 2017 at 09:41 by RD

De Voorzitter en de Raad van Bestuur van de KBIJF nodigen alle aangesloten ijshockeyclubs graag uit voor de jaarlijkse Algemene Vergadering. De officiële vertegenwoordigers van de aangesloten clubs worden vrijdagavond 15 september verwacht in het ...

Posted on August 4, 2017 at 23:10 by RD

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de IIHF zijn Development Camp met als objectief de wereldwijde ontwikkeling van het ijshockey en slaagt daar mooi in door op deze 15de editie 347 deelnemers uit 54 landen te kunnen begroeten in het Finse Vierum...

Posted on July 13, 2017 at 06:00 by RD

Navigation

 Next »Page 1 of 12