WK U20 in Korea: Thuisploeg net iets te sterk voor Belgen WK U20 in Korea: Thuisploeg net iets te sterk voor Belgen

GANGNEUNG  Op woensdag 29 januari ontmoetten de Belgen op het WK in Korea hun tweede Aziatische tegenstander, ditmaal het gastland. De thuisploeg is steeds een geduchte tegenstander en de wedstrijd kondigde zich dan ook aan als een pittige match. De Koreanen worden gecoacht door Jim Paek, voormalig NHL-speler bij de Pittsburgh Penguins, LA Kings en Ottawa Senators, en tevens verantwoordelijk voor de sterke ontwikkeling van het Koreaanse ijshockey tijdens de afgelopen jaren.

Opnieuw startten de Belgen sterk aan de wedstrijd aangemoedigd door de aanwezigheid van Tina Jacobs, 1ste secretaresse van De Belgische Ambassadeur in Korea. Na amper één minuut in de aanvangsperiode knalt Ben Coolen de puck tegen de Koreaanse netten op assist van Akke Klijsen en Jacques De Ceuster. De thuisploeg blijft echter alert en twee minuten later zet Minje Kim dan ook de gelijkmaker op het scorebord. In de tiende minuut neemt Korea de voorsprong via Hyosuk Kim, maar die is van korte duur want Jacques De Ceuster brengt via Akke Klijsen Team Belgium terug op gelijke hoogte. In de tweede periode verbreden de Koreanen echter de kloof met nog twee doelpunten. De Belgen moeten in de achtervolging, maar tevergeefs. In de derde periode schuift Jinhyuk Mun een vijfde keer de puck langs Arne Waumans. Eindscore: 5-2 (2-2; 2-0; 1-0).

“Zoals ik vooraf reeds had voorspeld, bleek Korea inderdaad een sterke tegenstander,” reageert Coach Gert Peeters na de wedstrijd. “Technisch sowieso tweemaal sterker dan ons team. Niettemin hebben we een fantastische wedstrijd neergezet. De eerste periode houden we gelijk tred met een tegenstander die boven ons uitsteekt. De derde periode hebben we onze eigen capaciteit aan inzet verdubbeld, wat ik niet bij de tegenstander opmerkte. Jammer genoeg geven we in de tweede periode de wedstrijd tien minuten uit handen. In die tien minuten draait Korea op volle toeren en slaan ze de kloof. Dan merkte je echt wel het klassenverschil. Als collectief  hebben we hier toch opnieuw een geweldige wedstrijd neergezet. We merken ook dat onze overige tegenstanders echt wel met ons rekening beginnen te houden.”

Na de eerste wedstrijd tegen China maakte Coach Peeters een eerste analyse. “De jongens die tegen China niet op niveau presteerden, werden op het matje geroepen. Resultaat, in deze wedstrijd hebben ze laten zien dat ze inderdaad een stapje hoger kunnen. Vandaag was het moeilijk om een speler eruit te halen die echt wel de meerwaarde betekende. Het hele team heeft hier een fantastische prestatie neergezet en heeft ondanks de nederlaag heel positief op het resultaat gereageerd. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijden, de jongens ook,” aldus nog de bondscoach.

Donderdag 30 januari is er een rustdag voor de Belgen, vrijdag spelen ze tegen Nederland.

MVP: Jeffie Versin

Eindscore: 5-2 (2-2; 2-0; 1-0) met doelpunten van Coolen en De Ceuster