WC 2017 Div.IIB, Logroño, SRB vs BEL WC 2017 Div.IIB, Logroño, SRB vs BEL

Kansenrijke match tegen Servië bezorgt België geen punten!

Dinsdag 10.01.17: SERVIË - BELGIË: 6-1 (2-0;3-1;1-0)

WEDSDTRIJD GRATIS HIER:

In de eerste periode begon Team Belgium vol ijver tegen Servië; de defensie stond stevig, iedereen werkte mee en de eerste minuten drukte de tegenstander wel maar zonder grote kansen af te dwingen. In de 6de minuut liep België tegen een snelle counter en was goalie Bruce Hallewaert kansloos en stonden we 1-0 achter. De mouwen werden opgestroopt, Servië bleef knallen en onze jongens werkten wel  maar kansen afdwingen lukte amper. Plots stond het 2-0 na een strak schot op het Belgische doel dat door de refs als doelpunt gevalideerd werd tot onbegrip van de Belgen, de goalie voorop die meende dat ie de puck voorde lijn gevangen en gehouden had. In de laatste minuut speelden de Belgen 2 mooie kansen bij elkaar; scoren lukte echter niet.
In de 2de periode ontwikkelde zich het aanvalsspel van de Belgen en Antoine Janssen  lanceerde Oliver De Croock, die zich mooi doorheen de Servische defensie slalomde en knap scoorde! In een 2 minuten durende 4 tegen 4 periode liet de Belgische defensie zich 2x ringeloren en stond het plots 4-1. België geloofde er nog in, de tegenstander werd achteruitgedrukt, de shots werden talrijker maar kansen afmaken lukte niet. België had aan een tiental schoten op doel niet voldoende om nogmaals te scoren. Tegen het spelbeeld in liep Servië uit naar 5-1 uit quasi de eerste kans en een aarzelende ref maakte dat het spel wat potiger werd. Een vijftal power plays bleven onbenut.
Ook in de slotperiode ontwikkelde het team van Domin Van der Locht druk, nam de Servische goalie regelmatig op de korrel maar de netten trillen lukte niet meer. Integendeel, bij één van de schaarse aanvallen scoorde Servië halfweg de 3de periode de 6-1. Dit bleek ook de eindstand te worden; jammer, want de acties waren er wel om het heel wat spannender te maken maar een iets vranker Servië haalde de volle buit te vlot binnen. Te vermelden de Player of the Game-award voor Oliver De Croock; welverdiende beloning voor de in Lugano spelende jongeling.

Per.1: 05:23 [1-0] Luka Vukicevic (Mirko Djumic-Lazar Lestaric); 17:54 [2-0] Aleksandar Filipovic.
Per.2: 21:59 [2-1] Oliver De Croock (Antoine Janssen); 24:35 [3-1] Mirko Djumic (Pavle Podunavac-Luka Vukicevic); 25:43 [4-1] Dusan Jankovis (Filip Pajevic-Andrija Spanjevic); 38:33 [5-1] Luka Vukicevic (Mirko Djumic).
Per.3: 53:27 [6-1] Luka Vukicevic (Lazar Lestaric).

Penalties: SRB, 22 min. (2',10',10') - BEL, 10 min. (4',4',2')
Goalie: BEL, Bruce Hallewaert [00:00-60:00] 26 shots, 6 goals, 76,92 %.
Shots on goal: SRB 26 (16,3,7) - BEL 25 (4,11,10)
Best player of the game, Belgium: Oliver De Croock