WC 2017 Div.IIB, Logroño, MEX vs BEL WC 2017 Div.IIB, Logroño, MEX vs BEL

Winst voor België U20 in openingsmatch!

Zaterdag 07.01.17: MEXICO - BELGIË: 3-5 (1-2;1-1;1-2)

WEDSDTRIJD GRATIS HIER:

Zaterdagmiddag speelde ons U20 NT tegen promovendus Mexico. Op papier geen onoverkomelijke opdracht en in de eerste 15 seconden misten onze jongens al een mooi uitgespeelde kans. De Belgische withemden domineerden het spelverloop en in de 6de minuut scoorde Arnaud Ramet bij de eerste man-meer-situatie de openingstreffer. Na wat waterkansjes schotelde Antoine Janssen de tweede treffer mooi voor en Oliver De Croock rondde simpel af voor de 0-2! Kort daarop scoorde de tegenstander vanaf de blauwe lijn en stond het nog maar 1-2 voor België.
Na de dweilpauze nam Team Belgium weer het initiatief en Brent Op de Beeck scoorde in zijn eerste interland de 1-3 op aangeven van Cédric Delmarche en Florian De Vriendt. Wie meende dat de wedstrijd toen gelopen was, had buiten de Mexicanen gerekend. Integendeel, de ”thuisploeg” kwamen beter in het spel en wist goalie Seppe Stroobants voor een tweede keer te verschalken. De kansen en de slordigheden begonnen zich aan beide kanten op te stapelen, maar verdere doelpunten bleven uit.
De wedstrijd werd zenuwachtiger, de Belgen werden achteruit gedrukt door een 5 minuten man-minder situatie en halfweg de derde periode maakte Mexico zowaar 3-3 gelijk! De tegenstander rook zijn kans en duwde verder op het gaspedaal. De benjamin van het Belgisch team, Jeffie Versin, bracht ons met een snelle tegenaanval, opgezet door Oliver De Croock,  met een heerlijke controle en zuiver afgewerkt naar 3-4 in de 56ste minuut! Mexico moest nu natuurlijk volop voor het offensief kiezen maar Bram Klijsen, op aangeven van de hardwerkende Jordi Laan en Captain Arnaud Ramet, stelde de zege veilig na een goed uitgespeelde counter. 3-5, een terechte zege voor België, in een te spannende wedstrijd waarin onze jongens net iets teveel kansen lieten liggen en net iets teveel kansen weggaven!

Per.1: 05:49 [0-1] PP1 Arnoud Ramet (unassisted); 11:26 [0-2] Oliver De Croock (Antoine Janssen); 12:58 [1-2] PP1 Jorge Perez (Kevin Pierce-Arunas Bermejo).
Per.2: 31:24 [1-3] Brent Op de Beeck (Cedric Delmarche-Florian De Vriendt); 35:44 [2-3] Enrique Urbano (Arunas Bermejo).
Per.3: 51:28 [3-3] PP1 Jorge Perez (Kevin Pierce); 56:06 [3-4] PP1 Oliver De Croock (Bram Klijsen); 59:09 [3-5] Bram Klijsen (Jordi Laan-Arnaud Ramet).

Penalties: MEX, 20 min. (8',6',6') - BEL, 55 min. (6',4'+10',0'+10'+25') Cedric Delmarche 10 min Misc. Lukas Tambeur 25 min GMP. Ax’l Kila 10 min Misc.
Goalies: BEL, Seppe Stroobants [00:00-10:56] + [11:26-60:00] 27 shots, 3 goals, 88,89 %. Bruce Hallewaert [10:56-11:26].
Shots on goal: MEX 27 (9,10,8) - BEL 39 (16,11,12)
Best player of the game, Belgium: Jordi Laan