IJshockey Wereldkampioenschappen U20 - Ankara Turkije

Onder leiding van de coaches Domin Van Der Locht en Eddy De Clerck komt het Nationaal IJshockey Team U20 een laatste keer bijeen op vrijdag 5 januari. De jongens zullen een stevige training voorgeschoteld krijgen , daarna volgt een laatste tactische bespreking bij een lichte lunch. Daarna krijgt de ploeg twee rustdagen, om op zondag het vliegtuig te nemen richting Ankara, Turkije, met maar één doel voor ogen : Het Belgisch Nationaal Team terug naar 2de divisie brengen. Het team bestaat uit bijna dezelfde groep jongens, aangevuld met jong talent,, als twee jaar geleden : in de categorie U18 hebben ze toen de zilveren medaille gewonnen en België in die leeftijdscategorie terug in tweede divisie geplaatst. Het wordt zeker geen gemakkelijke opdracht in Turkije ; landen als China (gedegradeerd uit 2de divisie) en Nieuw Zeeland zullen zeker geduchte tegenstanders zijn. Toch blijft de hoop een medaille groot, duimen dus.....
U kan de wedstrijden volgen op : IIHF site : iihf.com en, indien de verbindingen het toelaten, brengen we verslag uit via de site van de Belgische IJshockey Federatie.

Na het U20 jongens team, vertrekken de dames begin maart naar Sheffield, UK, voor hun wereldkampioenschappen. De seniors werken het WK af begin april in Kroatië, en tot slot vertrekken de U18's de week erna richting Hongarije. Voor alle teams verwachten we mooie resultaten. We houden u op de hoogte.
Posted on January 3, 2007 at 15:08 by RV

Lions archive