Afgelopen zondag viel het doek over de Belgische competitie in de hoogste Nationale divisie met de finale van de Final-4 tussen ERA RENOMAR HYC Herentals en BULLDOGS Luik op de ijsbaan in Mechelen. Hoewel de affiche een herhaling van de Beker van Belgie was, zag het wedstrijdverloop er toch wel wat anders uit.

Herentals zat gelijk van bij de start bovenop Luik en wist al na 5 minuten speeltijd de puck voorbij een hard werkende Stef Verhulst (#33) te spelen, Herentals hield de druk hoog en bleef gevaarlijk waardoor na afloop van de eerste periode BULLDOGS al op een 2-0 achterstand aankeek. In de 2de periode leek aanvankelijk het tij te keren wanneer BULLDOGS al vroeg in de periode de aansluiting zocht, en zelfs na een...

Posted on March 4, 2019 at 07:17 by MV

Hoewel de laatste wedstrijd van de U19 competitie pas op 7 April doorgaat, is Antwerp PHANTOMS U19 mathematisch reeds Kampioen van België 2018-2019.

Het team van Patrik van Noten deed het uitzonderlijk goed dit seizoen en men mag gerust van een gouden generatie spreken. Phantoms bewijst hiermee dat het een uitzonderlijk goede lichting heeft klaar staan. Met nog 4 wedstrijden te spelen staat PHANTOMS nog steeds onverslagen aan de top. 
Naast het sterke teamwork waren het trio Senne Schrickx, Boris Adriaenssens en Scott Verhaegen de zwaargewichten die wekelijks hun bijdrage o...

Posted on February 17, 2019 at 15:26 by MV

Afgelopen zaterdag 2 Februari kwamen Ero Renomar HYC en Liege Bulldogs in een uitverkochte Herentalse ijsbaan aan de face-off voor de finale wedstrijd om de BEKER VAN BELGIE 2019.

Herentals begon sterk aan de wedstijd maar verloor Peter Bartek (9) al na 2.46 min van het strijdtoneel omwille van een Elbowing penalty. Het verdedigende spel wat hierop volgde zorgde voor een eerder voorzichtige aanpak waarbij onnodige risico's door beide teams vermeden werden. De eerste periode werd afgelsloten zonder doelpunten.

Ook de tweede periode verliep moeizaam, verschillende acti...

Posted on February 6, 2019 at 08:33 by MV