De Leden van de Raad van Bestuur melden u met droefheid, maar ook met dankbaarheid voor wat hij betekende voor de ijshockeysport in België en ver buiten onze landsgrenzen, het overlijden van Johan Bollue.

Johan Bollue,

Vice-President Royal Belgium Ice Hockey Federation,
Director Sports Development Royal Belgium Ice Hockey Federation,
Manager Development, International Ice Hockey Federation.

Bijna 15 jaar was Johan een zeer geëngageerde Bestuurder, een gewaardeerde collega en een goede vriend.

Onze gedachten en steun gaan in de eerste plaats naar zijn vrouw, kinderen, familie en vrienden. Verdere informatie over de uitvaart zal met u worden gedeeld op een later tijdstip in samenspraak met de familie.

Om uw condoleances met de familie te delen, klik hier om een ​​bericht te sturen


In naam van de Board of Directors
Royal Belgium Ice Hockey Federation

Condoleren kan per post: Een meilaan 11, 3010 Kessel-Lo of per mail: nathalie5.vanhove@telenet.be

Posted on November 6, 2021 at 14:00 by MV

Afgelopen weekend vond in Mechelen het eerste HELLO PLAYER development voor de U16-leeftijdsgroep on leiding van MARC FRANSEN plaats van dit seizoen. 44 spelers en doelverdedigers van alle Belgische clubs namen deel aan deze unieke opzet. Een gemo...

Posted on October 31, 2021 at 12:25 by MV

Nu het hockey seizoen eindelijk weer op gang is gebracht en de Nationale competitie is gestart, wordt richten we onze focus op de club scheidsrechters. Om onze Nationale competitie U14, U16, Div4 en Div3 te ondersteunen zijn extra lokale (club) scheidsrechters nodig. Daarom start het RBIHF  RDP-team op 25 oktober (NL) en op 27 oktober (FR) een Nationale LEVEL-2 scheidsrechterscursus.

De LEVEL-2 scheidsrechterscursus bestaat uit 5-online theoretische sessies gevolgd door een klassikale en praktische sessie. Na het voltooien van deze fase wordt de deelnemer aspirant scheidsrechter e...

Posted on October 17, 2021 at 11:30 by MV

Afgelopen weekend werd in het Russische Sint-Petersburg tijdens het halfjaarlijkse congres het nieuwe bestuursorgaan van de internationale federatie verkozen. 

Deze verkiezingen hadden trouwens een Belgisch tintje. Met name Vicevoorzitter van de KBIJF Hub van Grinsven werd verkozen als IIHF-auditor. Dat betekent dat hij zich binnen die federatie onder meer gaat bezighouden met governance en processen.

De topfunctie die diende te worden ingevuld was uiteraard die van voorzitter. In een spannende strijd werd voorzitter

Posted on September 28, 2021 at 21:38 by CP