ANDORRA ? Het nationale damesteam speelde vandaag, 13 april, de vijfde en laatste wedstrijd van hun campagne op het IIHF Wereldkampioenschap Dames Divisie 2 Groep A in Canillo, Andorra. Tegenstander vandaag was Mexico.
 
Mexico zet veel druk op de Belgian Blades en dat is te merken aan het aantal shots op doel. Swinnen (#20/BEL) houdt haar team in de wedstrijd, maar in de zevende minuut slaagt Rojas (#21/MEX) erin de Belgische goalie te verschalken en Mexico neemt de leiding.
 
Halverwege de tweede periode is er voor de Belgen een goaliewissel. Smits (#1/BEL) vervangt Swinnen (#20/BEL). Met een Belgische speler op de strafbank, benutten de Mexicane...
Posted on April 13, 2024 at 15:22 by CP

ANDORRA ? Het nationale damesteam speelde vandaag, 11 april, de vierde wedstrijd van hun WK-campagne op het IIHF Wereldkampioenschap Dames Divisie 2 Groep A in Canillo, Andorra. Tegenstander vandaag was Kazakstan.

Ook Kazakstan werd geen sinecure. Het team eindigde vorig jaar in Divisie 1 Groep B op de zesde en laatste plaats en degradeerde bijgevolg naar Divisie 2 Groep A. En dat was te merken. Vanaf de eerste face-off is de druk op het Belgische doel hoog. In de derde minuut valt dan ook het eerste doelpunt. Sviridova (#14/KAZ) wordt niet gedekt en plaa...

Posted on April 11, 2024 at 23:10 by CP

GHENT - In divisie 3 is er ook een winnaar, Ghent Dragons. Negentien! wedstrijden gewonnen en maar 1 verloren met een doelpuntensaldo van 157.

Top 3 spelers voor Ghent Dragons dit seizoen waren Jurceka Jan (90 punten - 1e plaats algemeen), Loncke Enrico (73 punten - 2e plaats algemeen) en  Jurceka Milan (65 punten - 3e plaats algemeen).

We feliciteren het team met de overwinning en de titel!

Posted on April 9, 2024 at 08:21 by AL