WK Dames SEN: Belgian Blades verliezen laatste wedstrijd tegen Mexico WK Dames SEN: Belgian Blades verliezen laatste wedstrijd tegen Mexico
ANDORRA – Het nationale damesteam speelde vandaag, 13 april, de vijfde en laatste wedstrijd van hun campagne op het IIHF Wereldkampioenschap Dames Divisie 2 Groep A in Canillo, Andorra. Tegenstander vandaag was Mexico.

Mexico zet veel druk op de Belgian Blades en dat is te merken aan het aantal shots op doel. Swinnen (#20/BEL) houdt haar team in de wedstrijd, maar in de zevende minuut slaagt Rojas (#21/MEX) erin de Belgische goalie te verschalken en Mexico neemt de leiding.

Halverwege de tweede periode is er voor de Belgen een goaliewissel. Smits (#1/BEL) vervangt Swinnen (#20/BEL). Met een Belgische speler op de strafbank, benutten de Mexicanen de powerplay ten volle en scoren ze voor de tweede maal.

In de zesde minuut van de derde periode slaan de Mexicanen opnieuw toe. En dan gaat het snel. Luttele tijd later werkt team Mexico een aanval strak af met een vierde doelpunt dat haast onmiddellijk wordt gevolgd met een vijfde treffer. De kloof is plots heel breed om nog bij te benen. In de twaalfde minuut krijgen de Belgian Blades een kans om via de powerplay een doelpunt af te dwingen, maar tevergeefs. Niettegenstaande blijven onze dames druk uitoefenen op de tegenstander, maar de Mexicaanse verdediging geeft geen duimbreed toe. En dan gebeurt het, met nog drie minuten op de klok redt Steeno (#9/BEL) de Belgisch eer met een mooie treffer vanuit het slot. In de laatste minuut scoren de Mexicanen echter opnieuw wat de eindstand op 6-1 brengt.

Eindscore MEX vs. BEL: 6-1 (1-0; 1-0; 4-1)

MVP BEL: Ans Van Hoof (#14/verdediger)
Best Player Team BEL: Eline Leyen (#11/verdediger)