Team Belgium Dames SEN verliezen tweede WK-wedstrijd tegen IJsland

ANDORRA – Het nationale damesteam speelde vandaag, 8 april, de tweede wedstrijd van hun WK-campagne op het IIHF Wereldkampioenschap Dames Divisie 2 Groep A in Canillo, Andorra.

Na de nipte nederlaag tegen Chinese Taipei werd de confrontatie met IJsland geen sinecure. Na de eerste periode kijken de Belgian Blades aan tegen een 3-0 achterstand. De IJslandse dames profiteerden in de tweede minuut van een powerplay – Steeno (#9/BEL) zit dan een boarding penalty uit op de strafbank – en benutten die meerderheid op het ijs ten volle via Katrin Bjornsdottir (#24/ISL). In de tiende minuut scoort de tegenstander opnieuw. Kolbrun Bjornsdottir (#17/ISL) krijgt vrij spel om goalie Maud Smits (#1/BEL) te verschalken. Amper twee minuten later tikt Arnadottir (#5/ISL) voor de derde keer de puck in de Belgische netten.

De Belgen starten de tweede periode evenwel krachtig! De Guchtenaere (#6/BEL) vindt op voorzet van Steeno (#9/BEL) de weg naar het net van de tegenstander en de topscoorder van het vorige WK scoort voor Belgie. In de 35ste minuut scoort de tegenstander echter opnieuw om de kloof verder te verbreden. Smits (#1/BEL) blokt knap een schot, maar Bjarnadottir (#9/ISL) krijgt vrij spel om de rebound te netten.

In de laatste periode blijven de Belgen druk uitoefen, maar de IJslandse verdediging houdt goed stand. Met nog vier minuten op de klok belandt Arnadottir (#5/ISL) op de strafbank voor tripping. Steeno (#9/BEL) dicht de kloof met een tweede doelpunt via De Guchtenaere (#6/BEL) en Bosmans (#19/BEL). IJsland reageert echter met een vijfde doelpunt in de laatste minuut wat meteen ook de eindscore vastlegt.

Eindscore ISL vs. BEL: 5-2  (3-0; 1-1; 1-1)

MVP BEL: Eline Leyen (#11/verdediger)