WK Dames U18: BRONS voor Belgian Blades na winst tegen Mexico in vijfde wedstrijd WK Dames U18: BRONS voor Belgian Blades na winst tegen Mexico in vijfde wedstrijd

SOFIA – Het nationale damesteam U18 speelde vandaag 14 januari de vijfde en laatste wedstrijd van haar WK-campagne in Divisie 2 Groep B in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Tegenstander in deze laatste wedstrijd van het WK was Team Mexico.

Het zijn de Mexicanen die in de eerste periode op voorsprong geraken. Rebeca Andrada Castro (#(5) kan in de laatste minuut van de eerste periode Anouk Belmans (#25) verschalken waardoor Mexico de leiding neemt.

Bij aanvang van de tweede periode zet Linnore Saunders (#9) evenwel de score recht met de gelijkmaker. De Belgian Blades zitten terug in de match! En hoe, amper twee minuten later drilt Loïs Miller (#10) de puck voorbij goalie Nicole Duenas (#1).

De Belgen starten de laatste periode met een 1-2 voorsprong. Daar komt echter snel een einde aan wanneer Sempels (#22) voor twee minuten naar de strafbank wordt gestuurd voor hooking. De Mexicanen benutten de powerplay ten volle en scoren de gelijkmaker. Halverwege de periode brengt Louise Paulissen de Belgian Blades echter terug op voorsprong met een treffer, op assist van Sommerschuh (#18) en Wagemans (#8). Met nog twee minuten op de klok verzegelt Ans Van Hoof (#14) het lot van de Mexicanen met een vierde doelpunt voor de Belgian Blades! Met deze overwinning pakken de Belgian Blades brons!

Eindscore: MEX vs. BEL: 2-4 (1-0; 0-2; 1-2)

MVP Team BEL: Loïs Miller (#10)

Best Goalie of the tournament: Anouk Belmans (#25/BEL)