Afgelopen maandag organiseerde de RBIHF (Referee Development program) een praktische opleidingssessie voor clubscheidsrechters L1 en L2 in Herentals. Opvallend was het aantal deelnemers. Maar liefst 35 actieve clubscheidsrechters kwam opdagen voor de opleiding.

Op het ijs werden de deelnemers onderricht door ervaren scheidsrechters in verschillende essentiële handelingen en procedures gaande van face-off, aangeven van een doelpunt, geven van straffen, offside, ?

De praktische sessie was een onderdeel van het Scheidsrechter Development Programma dat onder de Belgische sch...

Posted on January 17, 2018 at 09:00 by MV

Ons Belgische scheidsrechterskorps telt slechts een handvol scheidsrechters en linesman met een IIHF-licentie. Deze scheidsrechters komen in aanmerking om door de internationale ijshockey federatie (IIHF) aangewezen te worden als game official bij een wereldkampioenschap.

Over de jaren heen hebben onze Belgische officials telkens weer hun stempel kunnen drukken naast hun opmerkelijke prestaties waardoor onze officials steeds maar hogere kampioenschappen krijgen aangewezen.

Vorige maand nog nam Frederic Monnaie nog deel aan het U20 wereldkampioenschappen Div1 groep A in F...

Posted on January 15, 2018 at 08:00 by MV

Onze warmste gedachten en onze beste wensen voor een voorspoedige kerst en een gelukkig Nieuwjaar !

Posted on December 24, 2017 at 02:00 by RD

De extra RBIHF Coaches-opleiding gaat deze keer door op & rond de ijsbaan in Charleroi en wel op zaterdag 06 en zondag 7 januari (telkens van 08u30 tot 17u).
In 2012 startte de KBIJF met zijn certificatieprogramma voor coaches met als doel ...

Posted on December 14, 2017 at 22:00 by RD

De finale is ingezet voor onze RBIHF-mascotte.
Onze leden hebben heel wat namen doorgegeven en momenteel werden 20 namen weerhouden voor de eindstemming. Gedurende de volgende week kan je via de website je stem uitbrengen.
Say my nam...

Posted on December 9, 2017 at 00:21 by MV

Navigation

 Next »Page 1 of 11