Marc Verlinden

Marc Verlinden

Executive Board Member

2012 - ...

About

Geboren in Aarschot, België op 13 november 1967,

Bij een schooluitstap in het 4de leerjaar maakt Marc voor het eerst kennis met de ijsschaatsport en is onmiddellijk verkocht. De eerste jaren blijft alles beperkt tot publieke schaatsbeurten tot hij in 1979 op 12 jarige leeftijd aansluit bij de locale ijshockeyclub Olympia Heist op de Berg. Hoewel hij initieel aansluit als verdediger doorloopt hij de verschillende jeugdreeksen als doelverdediger. In 1986 is hij genoodzaakt om wegens tijdsgebrek te stoppen als speler, maar kiest hij resoluut om verder te gaan als scheidsrechter. Gelijktijdig start hij als trainer / coach van het toenmalige jeugdteam Ice Devils in Leuven.

Als linesman werkt Marc in België alle niveaus en neemt hij deel aan 6 opeenvolgende bekerfinales, daarnaast behaald hij een internationale licentie en neemt hij deel aan tal van junior en senior wereldkampioenschappen. Intussen gaat hij zich meer toeleggen op het coachen van doelverdedigers waarbij hij veelvuldig als goalie coach in Canada, Nederland, Frankrijk en Duitsland aktief is.

Nadat hij van linesman is doorgegroeid naar scheidsrechter vraagt de toenmalige voorzitter in 1997 om Referee in Chief te worden. Hij zet daarmee een punt achter 11 jaar on-ice official en begint met het uitbouwen van een sterke Belgische scheidsrechters groep.

Intussen heeft Marc zijn intrek genomen op de ijsbaan in Leuven waar hij in totaal 8 jaar professioneel actief zal zijn. Tijdens zijn functie als referee in Chief neemt hij deel aan tal van IIHF opleidingen en seminaries waaronder het eerste IIHF camp in Vierumäki in 1999.

In 2003 Neemt Nico Toemen de fakkel van hem over wanneer Marc verkozen wordt als boardmember van het toenmalige nationale bestuur, maar 6 maand later zet hij daar zelf een punt achter omwille van de moeilijke samenwerking. Hij richt zich dan volledige op goalie trainingen en het verder ontwikkelen van de Federatie website.

In 2009 neemt Marc de functie van Tucht Commissioner op zich welke hij in totaal 2 jaar zal waarnemen alvorens toe te treden tot de huidige raad van bestuur. Vanaf juni 2015, neemt hij de draad weer op met de ijshockey scheidsrechters en is hij naast zijn andere functies opnieuw Referee in Chief. Na het plotse overleiden van Johan Bollue (2021) geeft hij de operationele scheidsrechtersleiding en operationele inlineleiding door en neemt hij de taken van Johan over.  

Vandaag is Marc binnen de raad van bestuur verantwoordelijk voor jeugd development (Speler, Coach, Offcials) voor zowel ijshockey als inline hockey. Daarnaast stuurt hij het RBIHF IT team welke verantwoordelijk zijn voor het beheer van de IT infrastruktuur en ontwikkeling van de RBIHF website.

Commisions

  • Sports League Ice Hockey / Inline Hockey
  • Player & Coach development
  • National teams U18
  • Referee Development Program
  • IT Work group
Last updated on December 19, 2021 at 07:30

Contact information

Address

Eugeen Coolsstraat 2 bus 5
3460 Bekkevoort
Belgium

Directions

Contact us

E: office@rbihf.be
P: +32 (0)3 547 01 42
Online call: Click here

Office Hours

MO-TU-WE-FR : 09.00 - 12.00
TH : 13.00-17.00
Closed on : Sat - Sun

Bank

KBC Bank
IBAN: BE06 4250 1003 2122
BICC: KRED BE BB