Krappe winst tegen jong EHS Krappe winst tegen jong EHS

Zaterdagavond blies het NT Seniors verzamelen in het ISCM Mechelen voor zijn eerste oefenwedstrijd richting WK in Tilburg eind april. Met een verjongde, voorlopige selectie het ijs op en na 1 minuut scoorde Andy Kolodziejczyk, op aangeven van Alec James, al de openingstreffer. Op het kwartier toverden Olivier Bouchard en Yoren Desmet 2x samen en bedienden elk de ander om beiden knap te scoren en zo stond het na de eerste periode vlotjes 3-0 voor Team Belgium.
In de 2de periode kwam EHS er af en toe mooi uit en Stepan Stepanek scoorde op 5 minuten 2x tegen, 3-2. Later in de 2de periode piloteerde Virgil Delbrassine eerst maatje Ax’l Milpas naar de 4-2 alvorens er dan met een solo-actie zelf 5-2 van te maken. Halfweg de slotperiode ontbond de jonge Tsjechische tegenstander zijn scoringsduivels; in niet eens 3 minuten wist EHS 3x te scoren en dus op gelijke hoogte te komen; 5-5.
Het Belgisch team slaagde in de reguliere speeltijd er niet meer in weer de leiding te nemen en dus trokken we de Over-Time in. Daar liep de tegenstander 2 domme tijdstraffen op en met 2 man meer op het ijs was het voor de handige Canadese Belg Olivier Bouchard een koud kunstje om, met zijn 2de van de avond, de thuiszege alsnog veilig te stellen.
Het was een leerrijke eerste oefenwedstrijd en wetende dat de WK-spelersgroep niet in zijn sterkste line-up optrad moeten we geen grote conclusies trekken; zowel de eigen selectie alsook de tegenstand worden voor het WK in Tilburg wel heel wat sterker verwacht.
Volgende afspraak is aanstaande zaterdagavond (20.45u.) in het Luikse Mediacité voor het oefenduel tegen Luxemburg.

Foto's:
https://www.flickr.com/photos/kurttops/albums/72157692010420282

 

Posted on April 1, 2018 at 13:08 by RD

Lions archive