WK U18 Dames: Belgische dames U18 verslaan ook Nieuw Zeeland WK U18 Dames: Belgische dames U18 verslaan ook Nieuw Zeeland

SOFIA – Vandaag, 31 januari, speelde het nationale damesteam U18 de vierde wedstrijd van haar WK-campagne DIV2B in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. De tegenstander van deze vierde speeldag was Nieuw Zeeland. En ongekende, maar evenmin te onderschatten tegenstander uit Oceanië.

Halverwege de eerste periode scoren de Ice Ferns hun eerste doelpunt tegen onze dames. Wanneer echter in de vijftiende minuut Hollyer naar de strafbank vertrekt voor een illegal hit, draait de powerplay van onze meiden op volle toeren en wordt er succesvol afgewerkt door Camille SOMMERSCHUH op voorzet van Fenna SEMPELS en Noor MEULEBROUCK.

In de tweede periode brengt Louise PAULISSEN Team Belgium op voorsprong, geholpen door Anke STEENO. Opnieuw de powerplay tot in de puntjes benut! Echter, amper vijf minuten later komt Nieuw Zeeland gelijk via Katya BLONG. Te gek voor woorden, maar amper vijf seconden (!) later zorgt Louise PAULISSEN opniuew voor weerwoord en brengt ze onze meiden terug aan de leiding. En dat is tegelijk de eindscore want in de derde periode vallen er geen doelpunten meer. Team Belgium komt zo voorlopig op de tweede plaats in de rangschikking!

Eindscore: BEL-NZL: 3-2 (1-1; 2-1; 0-0) met doelpunten van Camille Sommerschuh & Louise Paulissen (2).

MVP Team Belgium: Anouk Belmans #25