WK U18 Dames: Belgische dames U18 verliezen nipt van Kazakhstan WK U18 Dames: Belgische dames U18 verliezen nipt van Kazakhstan

SOFIA – Vandaag, 29 januari, speelde het nationale damesteam U18 de derde wedstrijd van haar WK-campagne DIV2B in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. De tegenstander van deze derde speeldag was Kazakhstan. En niet te onderschatten tegenstander want Kazakhstan degradeerde vorig WK vanuit een hogere poule.

Het wordt geen gemakkelijke opdracht. De druk van Kazakhtan op onze meiden is hoog en in de vierde minuut kan Sofiya RAKOVSKAYA ongehinderd scoren. Halverwege de periode scoren de Kazakken opnieuw, maar luttele seconden later drilt Ans VAN HOOF via een hard afstandshot vanop de blauwe lijn de puck in de Kazakse netten.

De tweede periode blijft ongemeen spannend. Kazakhstan verhoogt de druk, maar goalie Anouk Belmans houdt de meiden in de wedstrijd. Keer op keer is ze de rots in de branding. En dan gebeurt het … in de zesde minuut scoort Abby AZITEMINA KUDIDILA op voorzet van Ans VAN HOOF de langverwachte gelijkmaker! De Belgen zitten terug in de wedstrijd. Het momentum is helemaal daar. ZUBKOVA van Kazakhstan verdwijnt voor 2 minuten naar de strafbank. De Belgen zetten de powerplay naar hun hand en scoren! Fenna SEMPELS via Camille SOMMERSCHUH! België start de derde periode aan de leiding!

Vijf minuten in de derde periode vertrekt Fenna SEMPELS voor 2 minuten naar de strafbank voor hooking. Kazakhstan profiteert van de numerieke meerderheid en scoort de gelijkmaker. Drie minuten later moet Team Belgium opnieuw een tegendoelpunt slikken. Kazakhstan kan nog een laatste keer scoren en dat bezegelt meteen ook de wedstrijd. Een nederlaag voor onze meiden waar ze echter met opgeheven hoofd naar mogen terugkijken.

Eindscore: KAZ-BEL: 5-3 (2-1; 0-2; 3-0) met doelpunten van Fenna Sempels, Ans Van Hoof, Abby Azitemina Kudidila

MVP Team Belgium: Anke Steeno #9