WK U18 Dames: Belgische meiden starten historisch WK met winst WK U18 Dames: Belgische meiden starten historisch WK met winst

SOFIA – Vandaag, 26 januari, startte het nationale damesteam U18 haar WK-campagne DIV2B in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Eerste tegenstander van dit toernooi was IJsland.

In de eerste periode was het duidelijk aftasten door beide teams, maar Team Belgium wist al snel een voorsprong te nemen door een powerplay ten volle te benutten. Ans Van Hoof scoort in de zesde de eerste (historische) goal voor U18 op assist van Anke Steeno.

In de tweede periode beent IJsland bij. De noorderlingen scoren in de tweede minuut. Amper vier minuten verder scoren ze opnieuw waardoor onze meiden de achtervolging in moeten zetten. En dat lukt aardig want amper zeven seconden later zet Anke Steeno, via een voorzet van Louise Paulissen, de gelijkmaker op het scorebord.

In de derde periode blijft de stand steken op 2-2. De Belgen creëren duidelijk meer kansen dan hun tegenstanders, maar het lukt niet om af te werken. Net als bij U20 eindigt ook de eerste wedstrijd van dit WK voor de Belgische meiden in een gelijkspel.

In de verleningen lukt het dan wel! Anke Steeno kan de puck in het aanvalsvak recupereren en zet de IJslandse verdediger buitenspel om alzo de winning goal te scoren!

Onze meiden zingen luidkeels mee wanneer de Brabançonne weerkllinkt in het ijsstadion Een mooie start van deze historische WK-campagne vor U18 Dames! Wat kan ijshockey toch mooi zijn!

“Het was een zeer spannende wedstrijd tussen twee teams die aan elkaar gewaagd zijn. Mentaal is dit voor het team een zeer belangrijke overwinning," aldus coach Tim Vos vanuit Sofia.

Eindscore:  ISL-BEL: 2-3 (0-1; 2-1; 0-0; 0-1 OT) met doelpunten van Ans Van Hoof & Anke Steeno (2)

MVP Team Belgium: Jirne Wagemans #8