Vernieuwde dopinglijn-website

Een nieuw jaar en een volledig nieuwe website i.v.m. dopingbestrijding in Vlaanderen!

Enkel het vertrouwde website-adres, www.dopinglijn.be, is hetzelfde gebleven. De site zelf werd volledig vernieuwd en de teksten werden geactualiseerd volgens de huidig geldende procedures en regels.

Zo werd er op de vernieuwde website een rubriek voorzien met info voor de elitesporter (waaronder de ADAMS-handleiding en het antwoord op enkele veelgestelde vragen), voor de niet-elitesporter, voor de minderjarige en voor de sportfederaties en clubs.

Wat zijn de voornaamste wijzigingen in 2010?

  • Pseudo-efedrine staat weer op de lijst van verboden stoffen. Sporters die om medische redenen een geneesmiddel moeten gebruiken dat pseudo-efedrine bevat, kunnen hiervoor een toestemming vragen. De procedure en het correcte aanvraagformulier zijn eveneens te vinden op de website onder de rubriek TTN.
  • Voor het gebruik van salmeterol, salbutamol en corticosteroïden via inhalatie en in therapeutische dosis hoeft niet langer toestemming gevraagd te worden. Een gebruikersverklaring volstaat voor deze stoffen. Dit betekent dat je als sporter bij een dopingcontrole het gebruik van de stof of het geneesmiddel tijdens de dopingcontrole meldt aan de controlearts, zoals je dat voor alle recent genomen geneesmiddelen (waaronder puffers, inspuitingen en zalven) doet.

Zodra de statistieken i.v.m. de dopingcontroles van 2009 bekend zijn, zullen deze ook op de website gepubliceerd worden.

Vragen in verband met geneesmiddelen en doping kan je steeds stellen aan dopinglijn@vlaanderen.be, want wie sport moet weten waar de lijn ligt!

Wij wensen u een sportief en dopingvrij 2010!

Team Medisch Verantwoord Sporten
Vlaamse overheid

Posted on February 10, 2010 at 13:06 by JB