Zaterdag 26.03.16: IJSLAND vs BELGIË: 4-5 (2-1;1-1;1-3)

Penalties: ISL, 16 min. (8',4',4') - BEL, 16 min. (12',4',0')
Goalie: BEL Thomas VANSPRINGEL [00:00-60:00], 31 shots, 4 goals, 87,09 %
Shots on goal: ISL 37 (7,10,20) - BEL 42 (8,11,23)
Best player of the game, Belgium: Thomas VANSPRINGEL.

Per.1: 12:46 [1-0] PP1 Kristinsson Kristjan (Maack Marcus - Sverrisson Hilmar), 15:35 [1-1] Klijsen Bram (solo), 16:54 [2-1] PP2 Stefansson Matthias (Sverrisson Hilmar - Induss Edmunds).
Per.2: 39:23 [3-1]  Kristinsson Kristjan (solo), 39:57 [3-2] Steyaert Iniaz.
Per.3: 47:44 [4-2] Thorsteinsson Sigurdur (Maack Marcus), 48:30 [4-3] Van Mele Jul (Klijsen Bram), 49:38 [4-4] PP1 De Schepper Toon (Klijsen Bram), 59:33 [4-5] Tambeur Lukas (Swennen Stefaan - Steyaert Iniaz).

Hard labeur wordt mooi beloond!
De openingswedstrijd van het WK U18 Div2 Groep B tussen België en Ijsland was meer dan spannend!  Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel bleek de Belgische ploeg het meeste van het spel te hebben in de eerste periode, toch was het Ijsland die de score opende. Bram Klijsen scoorde op het kwartier de gelijkmaker, maar na 20 spelminuten stond het 2-1 voor Ijsland. Het verschil zat in de power-plays; Ijsland kon er 2 van de 6 uitbuiten, de Belgische juniors liet er 4 liggen. Halfweg de 2de, zeer gelijkopgaande periode liep Ijsland 3-1 uit maar Iniaz Steyaert tekende prompt de aansluitingstreffer aan. In de derde periode maakte Ijsland er in de 48° minuut zelf 4-2 van! De Belgische jongens bleven aanvallen en werden prompt beloond met de snelle tegentreffer van Jul Van Mele. De daaropvolgende Belgische power-play werd eindelijk benut en Toon de Schepper maakte er 4-4 van; tien minuten voor tijd. Team Belgium bleef vooruit spelen, achteraan werd er geen kansen meer weggegeven en de Ijslanders kwamen steeds meer onder druk te staan. En ja hoor; een half minuutje voor affluiten scoorde Assistant Lukas Tambeur de winning-goal en zo werd de inhaaljacht beloond met een een mooie zege! De ontlading was groot rond goalie Vanspringel na de laatste buzzer! De groepsmoraal zal er wel varen. Zondag 13u staat de 2de wedstrijd op de het programma; Estland vs België!