Een spannende ontmoeting ...

(Texte intégral en Français au bas de cet article)

Op dinsdag 13/02 speelden onze jongens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Keulen Schuler. De wedstrijd werd gespeeld te Hasselt en lokte toch een aardig publiekje! Onze spelers waren zeer zenuwachtig. Ze hadden nog niet vaak samen getraind en de verwachtingen van het grote Keulen waren hoog. De eerste tien minuten van de wedstrijd werd er dan ook zeer onzeker gespeeld. Veel geflater en weinig goede aanvallen. Wel kwam ons Nationaal team eerst op voorsprong toen op 10'20'' Joep Vercammen scoorde uit een assist van "Mikka" Collart. De euforie was echter van korte duur, gezien nog geen halve minuut later Keulen kon scoren. Ironisch genoeg was het Lorenzo Maas, die de wedstrijd bij zijn eigen ploeg speeldde, die de gelijkmaker op het scorebord plaatste. Met de 1 - 1 op het scorebord gingen we rusten. In een tweede periode was Keulen net iets sterker. Zij konden in de vijfde minuut de 1 - 2 op het scorebord plaatsen en konden dit ook behouden tot de derde periode. Het was een wedstrijd die zeer sterk op en af ging. Beide teams kregen mooie kansen en verdedigden waar ze konden. Het was wel mooi om de spelers van Keulen haast synchroon op 1 lijn achteruit te zien schaatsen toen het hun tijd was om te verdedigen. In de derde periode bracht Bryan Kolo ons team weer terug in de wedstrijd door na 1'07" te scoren op assist van Sam Verelst. Twee minuten later was het Aldric Billon die op assist van diezelfde Sam Verelst, België weer op voorsprong bracht. Sam moest gedacht hebben dat hij ook wel kon scoren, en toonde dit nog geen drie minuten later na een geweldige break away. Hierdoor stond ons Belgisch team na 7' in de derde periode op een 4 - 2 voorsprong van Keulen. De jongens van Keulen bleven echter niet bij de pakken zitten, en toonden dat zij ons team waardig waren door in de laatste tien minuten van de wedstrijd nog twee keer te scoren. Een eindstand van 4 - 4 was het resultaat. In de reguliere competitie zou het hierbij gebleven zijn, maar doordat we nog extra ijstijd hadden, kon een overtime gespeeld worden om zo toch een winnaar te bepalen. Na vijf minuten was er echter nog geen winnaar bekend. Penalty's moesten dan maar uitsluitsel geven. Sam en Bryan konden scoren, Wietse had minder geluk. Arthur kon twee van de drie shots uit zijn doel houden ... en hiermee was de winnaar gekend ... België! Nogmaals proficiat jongens. Dit was een vriendschappelijke wedstrijd van goede kwaliteit ... mooie acties, weinig penaltys en teamspirit ... alle ingrediënten voor een leuke pot ijshockey!
Posted on March 14, 2007 at 20:05 by