WK-goud na bibbersessie! WK-goud na bibbersessie!

De opdracht was duidelijk; door de namiddag zege van Mexico tegen rode lantaarn Taipei, moesten onze jongens de 3 punten tegen Israël binnenhalen om op het hoogste schavotje te kunnen stappen.
De eerste periode was al halfweg toen Israël plots kon uitbreken en goalie Arne Waumans kon verslaan; 0-1 voor de Israeli’s die nog speelden om brons! Meer dan geschrokken, kon Akke Klijsen op assist van Ebe Daems, gelukkig snel de gelijkmaker aantekenen maar afstand nemen van de tegenstander lukt het Belgisch team niet. Er was wel wat overwicht en doelkansen werden afgedwongen maar deze afronden lukte niet. 3 Penalty kills wist het team van Coach Philippe Cools te overleven en zo gingen we met 1-1 rusten.
In een matige 2de periode bleef het spelbeeld vrij identiek; Team Belgium het overwicht en wat kansen, maar afstand nemen van de flink werkende tegenstander zat er niet in. In de derde periode zagen we weer 3x een Belgische speler naar de strafbank verwezen worden, maar gelukkig kon dit Israël (team met de minst productieve score in dit toernooi) hier niets mee. De tijd tikte weg en de stress nam zienderogen toe! In de eindfase van de match kon Captain Jeffie Versin een snelle aanval opzetten die door Ben Coolen afgerond werd. België 2-1 voor en de laatste minuten van de wedstrijd duurden een eeuwigheid. Toen de buzzer na 60 minuten weergalmde, kon het volledig Belgisch Team de stress weglachen en beginnen te vieren.
Het Goud is binnen, opdracht volbracht maar het was spannend, veel te spannend. Het Belgisch NT U18 heeft de grote doelstelling waargemaakt; Israël werd nipt verslagen en dus is de gouden plak en het daarbij horend retourticket naar Div II voor onze jongens. Proficiat aan het hele Team U18!

Posted on April 1, 2018 at 20:19 by RD