WC 2017 Div.IIA, Galati (Roemenië) WC 2017 Div.IIA, Galati (Roemenië)

Onderuit tegen Servië!

Donderdag 06.4.17: BELGIË vs SERVIË: 2-9 (1-2;0-2;1-5)

Na de eerste rustdag moest België tegen Servië het ijs op; een in het verleden vaak taaie tegenstander maar anderzijds had Servië zowel tegen Roemenië als tegen Australië, in OT weliswaar, verloren.
In de 2de minuut kwam de tegenstander al met een schot links hoog in de hoek op voorsprong en goed 5 minuten later maakte Servië, na flauw uitverdedigen van de Belgen, er 0-2 van. Na goed een kwartier spelen, dwongen de Lions een derde Power Play af en dankzij stuntelen van de Servische doelman kon een attente Jordan Paulus de kloof halveren, 1-2. Team Belgium dreef de snelheid op, dwong wat kansen af maar de gelijkmaker scoren lukte net niet voor de eerste dweilpauze.
In de 2de periode werd België achteruit gedrukt; de Serviërs brachten hun voorsprong naar 1-3 in de 24ste minuut en nog voor halfweg benutte de tegenstander een Powerplay om naar 1-4 te klimmen. Onze jongens kwamen nog amper aan shots op de bezoekende goalie; de kloof verkleinen bleek niet mogelijk. Ook in de derde periode was scoren een makkelijkere opdracht voor de tegenstander dan voor ons Belgisch Team. Servië dikte binnen de 4 minuten aan tot 1-6 en de talrijke schoten van Team Belgium in deze periode leidde enkel tot één tegentreffer, met name van Bryan Kolodziejczyk op aangeven van Mitch Morgan. Integendeel, het was Servië dat demonstreerde in zake raak schieten en in de laatste wedstrijdminuten nog 3x de netten van onze goalie, Jean Cornelis, deed trillen. 2de zware nederlaag, 2-9 vanmiddag, voor onze Seniors in Galati op 3 wedstrijden; de verhoopte WK-medaille kan nog net maar dan zullen we tegen IJsland en Australië punten moeten pakken!

Per.1: 01:07 [0-1] Marko Sretovic (unassisted); 07:25 [0-2] Pavel Popravka (Marko Sretovic); 16:18 [1-2] PP1 Jordan Paulus (unassisted).
Per.2: 23:55 [1-3] Mirko Djumic (Marko Milovanovic); 28:29 [1-4] PP1 Nemanja Vucurevic (Aleksa Lukovis-Dominik Crnogorac).
Per.3:  41:09 [1-5] Nemanja Vucurevic (Marko Sretovic-Dominik Crnogorac ); 44:02 [1-6] Robert Sabados (Nemanja Vucurevic-Marko Sretovic); 50:04 [2-6] Bryan Kolodziejczyk (Mitch Morgan); 53:13 [2-7] PP1 Aleksa Lukovic-Nemanja Vucurevic); 54:44 [2-8] Pavle Ogrizovic (Marko Brkusanin); 59:22 [2-9] SH1 Marko Sretovic (Nemanja Vucurevic).

Penalties: BEL, 8 min. (0',6',2') - SRB, 10 min. (6',0',4')
Goalie: BEL, Jean Cornélis [00:00-60:00], 37 shots, 9 goals, 75,68%
Shots on goal: BEL 26 (8,3,15) - SRB 37 (12,12,13)
Best player of the game, Belgium: Jordan Paulus