WC 2017 Div.IIB, Belgrado, ISL-BEL: 3-2 WC 2017 Div.IIB, Belgrado, ISL-BEL: 3-2

Alweer net niet voor onze U18 vanavond!

Zondag 19.03.17: IJSLAND vs BELGIË: 3-2 (2-0;1-1;0-1)

ALLE WEDSDTRIJDEN GRATIS hier:

De uitdaging voor ons National Team U18 voor aanvang van deze slotwedstrijd was niet makkelijk, wel duidelijk: niet verliezen! En zo begonnen de jonge mannen van Coach Phil Cools dan ook met de beste bedoelingen aan deze wedstrijd maar in de 2de minuut kregen we al een treffer te incasseren en werd het achtervolgen geblazen! Qua spelbeeld hielden de jongens gelijke tred met de IJslanders maar halfweg de eerste periode verdubbelde IJsland zijn voorsprong. De Belgische doelpogingen waren talrijk via o.a. Ben Coolen en Akke Klijsen. Ook in de 2de periode stelden Ebe Daems en Tanguy Auger de goalie van de tegenstander menig keer op de proef, maar het was Kevin Vangenechten die de aansluitingstreffer wist te scoren in de 23ste minuut. De thuisploeg, IJsland, was even van slag maar wist halfweg de 2de periode de kloof weer wat uit te diepen door de 3-1 tegen de netten te werken. In de derde periode trok Ijsland zich terug, Team Belgium had wel een dozijn doelpogingen maar werd pas in de slotminuut met de aansluitingstreffer beloond dankzij voorbereidend werk van Tanguy Auger en Stefaan Swennen dat mooi afgerond werd door Oliver De Croock. Daarop werd onze Belgische goalie Brent Reymenants ingeruild voor een extra aanvaller op het ijs maar in de laatste ¾ minuut de gelijkmaker scoren, lukte ondanks de beste intenties, niet. België U18 leed zijn 5de nederlaag op rij op dit WK in Servië en de degradatie is dus niet te vermijden.

Penalties: ISL, 10 min. (4',2',4') - BEL, 12 min. (4',4',4')
Goalie: BEL Brent Reymenants [00:00-59:14], 31 shots, 3 goals, 90,32 %. Empty net [59:14-60:00].
Shots on goal: ISL 31 (9,16,6) - BEL 39 (10,17,12)
Best player of the game, Belgium: Ben Coolen.
Best Belgian Player of the tournament, selected by the coaches of the 5 countries: Stefaan Swennen.

Per.1: 01:35 [1-0] PP1 Sigurdur Thorsteinsson (Heidar Kristveigarson); 08:14 [2-0] Axel Orongan (unassisted).
Per.2: 22:29 [2-1] Kevin Vangenechten (unassisted); 31:14 [3-1] Jon Helgason (Axel Orongan).
Per.3: 59:03 [3-2] Oliver de Croock (Stefaan Swennen-Tanguy Auger).