WK Seniors 2016 in Jaca WK Seniors 2016 in Jaca

Dinsdag 12.04.16: BELGIË vs VOLKSREPUBLIEK CHINA: 3-2 OT (1-0;1-1;0-1)(1-0)

Belgische zege tegen rode lantaarn China!

De 3de WK-wedstrijd, nu tegen China, begon zoals verhoopt; net voor het beeïndigen van de eerste Belgische PowerPlay scoorde Ben van den Bogaert zijn 4de doelpunt van het toernooi en bracht België zo in de derde minuut op voorsprong. China kon amper op doel schieten, België hield greep op de wedstrijd maar het scorebord bleef wel op 1-0 steken. In de 2de periode schoot China wakker en meer op doel, maar slaagde er gelukkig niet goalie Tom Prodi (die trouwens genomineerd werd tot Beste Belg van de wedstrijd) te passeren! Enkele man-meer-situaties werden door Team Belgium niet benut en zo bleef het bij de krappe 1-0 voorsprong. Halfweg de 2de periode werden binnen de minuut 2 Belgen de strafbank op gestuurd, de tegenstander benutte de situatie en scoorde de gelijkmaker. Dit schudde het team blijkbaar wakker want Alexandre Bremer bracht België nog voor de 2de dweilpauze weer op voorsprong, 2-1.
De derde periode was amper op gang gefloten door de Kazachse ref en China scoorde de 2-2! In laatste periode kon het Belgisch team, ondanks verschillende power-plays, niet meer scoren en ging het weer naar overtime! In die overtime werd al gauw een Chinese speler de strafbank opgestuurd en de Belgische Coach, Danny Peters, stelde in een time-out de handhaven tactiek nogmaals op punt. Dit resulteerde in extra-druk maar niet in het, voor België, verlossend doelpunt. China nam op zijn beurt een time-out en nam zo ook even het ritme uit de Belgische aanval. Dadelijk na de hervatting trok België weer naar voren en letterlijk in de laatste seconde van die Power Play rondde Alexandre Bremer een mooie aanval af en scoorde het beslissende doelpunt! 3-2 voor Team Belgium!

Penalties: BEL, 12 min. (4',4',4',0') - CHN, 20 min. (4',8',6',2')
Goalie: BEL, Tom Prodi [00:00-65:00], 23 shots, 2 goals, 91,30 %
Shots on goal: BEL 46 (16,12,11,7) - CHN 23 (6,9,8,0)
Best player of the game, Belgium: Tom PRODI

Per.1: 1-0 (02:26) PP1 Ben Van den Bogaert (Yoren De Smet - Michael Distate).
Per.2: 1-1 (35:29) PP2 Mingxi Yang (Tianyu Hu); 2-1 (36:30) Alexandre Bremer (Dean Thurura - Jordan Paulus).
Per.3: 2-2 (40:36) Hao Zhang (Zesen Zhang).
Overtime: 3-2 (63:42) pp1 Alexandre Bremer (Bryan Kolodziejczyk - Vadim Gyesbreghs).