WK Seniors 2016 in Jaca WK Seniors 2016 in Jaca

Zaterdag 09.04.16: BELGIË vs IJSLAND: 5-4 aPS  (2-2;2-1;0-1) (0-0)(1-0)

Spannende wedstrijd en nipte zege voor België!

De openingswedstrijd van dit WK Seniors was meer dan spannend. De Ijslanders kwamen na amper 2 minuten al aan de leiding en in de 6de speelminuut werd het 0-2. Maar vervolgens kwamen de Belgen steeds beter opzetten en konden, na mooie goals van Yoren de Smet en Maxime Pellegrims, met een 2-2 ruststand de kleedkamers in. In een gelijkopgaande 2de periode raakte Team Belgium even 2-3 achter maar in goed één minuut brachten Jordan Paulus en Bryan Kolodziejczyk hun ploeg op voorsprong. Quasi de hele 2de wedstrijdhelft bleef de stand ongewijzigd 4-3 in het voordeel van België. Maar een half minuutje voor het reguliere affluiten van deze match, scoorde Ijsland de gelijkmaker en kwam er dus Overtime. Ondaks dat beide teams nog een straftijd incasseerden, bleef het 4-4 en moest de Penalty Shot Shootout beslissen welk team deze openingswedstrijd van het toernooi in Jaca zou winnen. Yoren de Smet zette dadelijk de eerste succesvol om en verkreeg het Belgisch team toch wat psychologich voordeel. En ja hoor; goalie Mike Jansen hield zijn netten schoon en zo pakt ons National Team onder Coach Danny Peters alvast 2 belangrijke punten uit deze opener! Tot beste Belgische speler van deze wedstrijd werd sterke Vadim Gyesbreghs genomineerd!

Penalties: BEL, 12 min. (2',6',2',2') - ISL, 10 min. (4',2',4',0')
Goalie: BEL, Mike JANSEN [00:00-65:00], 37 shots, 4 goals, 89,19 %
Shots on goal: BEL 37 (12,10,11,3,1) - ISL 37 (10,10,13,4,0)
Best player of the game, Belgium: Vadim GYESBREGHS

Per.1: 0-1 (02:02) Andri Helgason (Robert Palsson); 0-2 (05:39) Robert Sigurdsson (unassisted); 1-2 (11:06) Yoren De Smet (Ben Van den Bogaert  Michael Distate); 2-2 (18:34) PP1 Maxime Pellegrims (Vadim Gyesgreghs - Bryan Kolodziejczyk Bryan).
Per.2: 2-3 (29:22) Robert Sigurdsson (unassisted); 3-3 (30:43) Jordan Paulus (Ben Vercammen); 4-3 (31:32) Bryan Kolodziejczyk (Maxime Pellegrims).
Per.3: 4-4 (59:37) [extra attacker] Bjorn Sigurdarson (Andri Helgason).
Overtime: no goal