WK U20 in Belgrado: start in 2 dagen! WK U20 in Belgrado: start in 2 dagen!

Woensdag 10 januari speelt het Belgisch Team U20 zijn eerste wedstrijd op het WK in Servië.
Hoog tijd dus om even bij onze Coach Domin van de Locht te rade te gaan voor info & verwachtingen.

Domin, hoe verliep de voorbereiding naar het komende WK U20 toe?

We hebben de voorbije maanden verschillende maandagavonden met een beperkt gedeelte van de selectie kunnen trainen en vorige week hebben we 3 dagen met een heel wat completere kern ook flink tactisch kunnen trainen. Het is natuurlijk jammer dat er spelers en soms zelfs clubs niet wat warmer lopen voor de nationale ploeg. Voor een groot stuk is dat toch het uithangbord van ons Belgisch hockey. Ook de spelers doen internationale en leerrijke ervaring op; jammer die terughoudendheid. Nu missen we weer enkele interessante spelers die, wegens verschillende factoren, er niet bij willen, kunnen zijn. Jammer voor ons, jammer voor de spelers in kwestie. Hierover moeten we, Coaches, Clubs en Federatie, beter met elkaar communiceren, samen plannen, samen beslissen.
We hebben een mooie mix van spelers; jongens die in de Bene League al volop hun waarde bewijzen, enkelen die in het buitenland spelen alsook knapen die hun eerste WK gaan spelen. Interessante groep, leuke groep. Captain Loris neemt zijn verantwoordelijkheden; we hebben aanvallend heel wat mogelijkheden, achterin zitten we wel wat krap met slechts 4 echte verdedigers. Ook Peter Van Eemeren heeft moeten afzeggen maar met “stand-in” Tim Vos, onze Coach van het Damesteam, hebben we een ervaren Assistant mee die zich op de Defense gaat toeleggen.
Erg sneu is het uitblijven van voorbereidingswedstrijden; geen beschikbaar ijs, geen beschikbare tegenstanders; een heel spijtige zaak. Waarom hebben we geen selectietrainingen in april, mei en werken we dan niet 6 maanden op regelmatige tijdstippen met een kerngroep naar het WK in januari toe? Daar pleit ik al langer voor. En met een zelfde tactisch plan voor alle selecties van U18, via U20 alsook Seniors. Dan weten alle Coaches en alle betrokken spelers wat de tactische koers is en groeien we allemaal samen als Team Belgium.

Of we durven mikken op een WK-medaille? Ben ondertussen al 17 jaar actief met het nationaal team en natuurlijk willen we een medaille behalen; maar Servië, Spanje of Mexico hebben ook een goede groep, een flinke voorbereiding afgehaspeld en als bij hen geen sterke spelers afgehaakt hebben, wordt het podium halen een hele uitdaging. Maar degraderen is geen optie; dus mikken we op de medaille!

Woensdag 10 januari speelt België U20 de openingswedstrijd van het WK in Belgrado tegen Turkije.
Jullie kunnen het WK U20-toernooi volgen op http://www.iihf.com/competition/647/schedule , op onze site en via onze FB-pagina natuurlijk!

Kalender van België U20:
Woensdag 10.1.18 (13.00u.), Turkije - België
Donderdag 11.1.18 (16.30u.), Kroatië- België
Zaterdag 13.1.18 (20.00u.), Servië - België
Maandag 15.1.18 (13.00u.), België - Spanje
Dinsdag 16.1.18 (16.30u.), België - Mexico

Posted on January 7, 2018 at 20:20 by RD

Lions archive