WC 2017 Div.IIB, Belgrado, NED-BEL: 5-2 WC 2017 Div.IIB, Belgrado, NED-BEL: 5-2

Flink België onderuit tegen Noorderburen

Donderdag 16.03.17: NEDERLAND vs BELGIË: 5-2 (1-0;1-0;3-2)

ALLE WEDSDTRIJDEN GRATIS hier:

Team Oranje werd traditiegetrouw als favoriet beschouwd voor de derby in Belgrado; anderzijds openden onze noorderburen dit WK-toernooi ook met een nederlaag en hun zege tegen Ijsland was niet dankzij indrukwekkend spel tot stand gekomen. En inderdaad, de Oranjehemden scoorden te snel de openingstreffer, hadden tijdens de eerste periode wel wat overwicht, mede dankzij 4 power plays maar het Belgisch team van Coach Phil Cools wist goed stand te houden. Gelijkaardig spelbeeld in de 2de periode, Team Belgium overleefde enkele penalty kills maar zelf druk ontwikkelen en kansen ontwikkelen bleef moeilijk. Halfweg de wedstrijd verdubbelde Nederland de voorsprong en stond het bij aanvang van de derde periode dus 2-0 voor Oranje. In die derde periode schoot België en wakker en flink op doel van de tegenstander! In de 45ste minuut zetten Oliver De Croock en Tanguy Auger een snelle aanval op, die door Stefaan Swennen mooi afgerond werd en de aansluitingstreffer was een feit! België rook zijn kans en trok naar voren om de gelijkmaker af te dwingen met o.a. kansen van Jordano Cubbedu, Captain Jakob Huyghe, Jelle Smits maar het was de tegenstander die tot 2x in de 51ste minuut toe onze goalie Brent Reymenants wist te verschalken. Zo stond het plots 4-1! Jeffie Versin wist nog knap de 4-2, na voorbereidend werk van alweer Oliver De Croock en Jacques De Ceuster, te scoren maar in de slotminuten was het Nederland die de 5-2 eindstand op het scorebord vast schreef. Met nog 2 wedstrijden te gaan, wordt het spannend voor België! Of gastland Servië ofwel zeker Ijsland zullen eraan moeten geloven opdat Team Belgium ook komend jaar in deze Divisie 2 moge aantreden! Go Go Go Team Belgium!

Penalties: NED, 8 min. (4',2',2') - BEL, 16 min. (8',6',2')
Goalie: BEL, Brent Reymenants [00:00-60:00], 33 shots, 5 goals, 84,85 %.
Shots on goal: NED 33 (12,12,9) - BEL 25 (5,6,14)
Best player of the game, Belgium: Ebe Daems

Per.1: 01:57 [1-0] Eric Brand (Alexander Makarin-Thom Smits).
Per.2: 29:05 [2-0] Guy Kunst (Luca van der Genugten-Bob Gerretsen).
Per.3: 44:19 [2-1] Stefaan Swennen (Tanguy Auger-Oliver de Croock); 50:12 [3-1] Tobie Tjin-A-Ton (Robin Gijsberts); 50:50 [4-1] Robin Gijsberts (Mitch Koumans); 54:48 [4-2] Jeffie Versin (Jacques de Ceuster); 58:13 [5-2] Thom Smits (unassisted).