Het is weer bijna zover; zaterdagavond 03 februari om 20u30 wordt de Finale om de Beker van België 2017/2018 gespeeld en met Bulldogs Luik tegen HYC Era Renomar Herentals hebben we ook de droomaffiche voor velen!
Net als vorig jaar zijn de 2 sterkste teams van het land in de BeNe-competitie ook de Finalisten om deze Bekerjaargang onder zich uit te maken. De bezoekers uit Herentals hebben bij momenten, met fysiek sterk en aanvallend efficiënt spel, de tegenstander gedomineerd. Het verjongd team van de Kempenaars rond de Belgische vaste waarden als Mitch Morgan, Ben Vercammen, Niels Vroemans en Thijs Van Laere maakt vaak het verschil via zijn Canadees trio Chad Brears, Shawn Hulshoff en Trevor Hunt. Maar de tieners uit de eigen jeug...

Posted on January 21, 2018 at 22:50 by RD

Afgelopen maandag organiseerde de RBIHF (Referee Development program) een praktische opleidingssessie voor clubscheidsrechters L1 en L2 in Herentals. Opvallend was het aantal deelnemers. Maar liefst 35 actieve clubscheidsrechters kwam opdagen voor de opleiding.

Op het ijs werden de deelnemers onderricht door ervaren scheidsrechters in verschillende essentiële handelingen en procedures gaande van face-off, aangeven van een doelpunt, geven van straffen, offside, ?

De praktische sessie was een onderdeel van het Scheidsrechter Development Programma dat onder de Belgische sch...

Posted on January 17, 2018 at 09:00 by MV

Ons Belgische scheidsrechterskorps telt slechts een handvol scheidsrechters en linesman met een IIHF-licentie. Deze scheidsrechters komen in aanmerking om door de internationale ijshockey federatie (IIHF) aangewezen te worden als game official bij een wereldkampioenschap.

Over de jaren heen hebben onze Belgische officials telkens weer hun stempel kunnen drukken naast hun opmerkelijke prestaties waardoor onze officials steeds maar hogere kampioenschappen krijgen aangewezen.

Vorige maand nog nam Frederic Monnaie nog deel aan het U20 wereldkampioenschappen Div1 groep A in F...

Posted on January 15, 2018 at 08:00 by MV